"Det er aldrig for sent at blive den, man er" af Anja Andersen - Bogifnken bogblog

“Det er aldrig for sent at blive den, man er” af Anja Andersen

Det er fortællingen om håndbold-ikonet Anja Andersens årelange kamp for at finde en måde at forvalte sig selv på.
Om hvordan hun blev fanget i hele herligheden ved at være betydningsfuld og næsten lod et nådesløst pres tage livet af sig.
Om hvordan hun blev fanget i hele herligheden ved at være betydningsfuld og næsten lod et nådesløst pres tage livet af sig.
Sidst og ikke mindst er det en historie om hendes rejse, mod at lade sin måde at leve sit liv på afgøre, hvem hun er.

"Det er aldrig for sent at blive den, man er" af Anja Andersen - Bogifnken bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Det er aldrig for sent at blive den man er” // Forfatter(e): Anja Andersen // Forlag: Politikens Forlag // ISBN: 9788740019957 // Serie: – // Udg. dato: 18-10-2016 // Sideantal: 256 // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Jeg har lige fra barnsben set håndbold i tv og altid fundet den sportsgren særligt interessant. Jeg sidder stadig og ser gerne både kvinder og mænd spille landskampe og hepper med på de rød/hvide farver. Derfor har navnet Anja Andersen også altid haft betydning for mig. Jeg kendte hende som den temperamentsfulde kvinde på og udenfor banen. Altid højtråbende med sin mening og ofte i problemer med andre. Jeg kendte hende også for hendes resultater og for hendes personlighed. Men jeg kendte på ingen måde kvinden bag hverken smilet eller de temperamentsfulde meninger. Det gør jeg lidt bedre nu.

“Det er aldrig for sent, at blive den man er” er en rejse. Vi starter helt tilbage hvor Anja Andersen er barn og finder kærligheden til håndbolden. Vi er med hende gennem opdragelsen med en mangelfuld og hård far, der opdrager til resultater og med “tough love”. ‘Stærke piger græder ikke’ og resultater frem for alt driver Anja frem, men det gør også at hun ikke lærer at tøjle sit temperament, viljestyrke eller resultatorienterethed. Hun vil og kan alt, men er ikke god til at samarbejde og indordne sig. Vi er med på rejsen mod voksenhed og igennem flere klubskifter hvor hun aldrig rigtig finder sig til rette. Vi hører om problemerne i diverse klubber, med trænere, med holdkammerater og endda med familien. Den røde tråd er en kærlighed til sporten, som dog også lider af flere omgange.

Rejsen tager os helt frem til den Anja, hun er idag og hvordan hun er blevet til den. Den viser en Anja Andersen der er vokset med årene, er blevet klogere på sig selv, og har lært at styre sig selv uden at gå på kompromis med sin person. Det er en inspirerende rejse, som lærte mig meget om personen bag.

Sproget i bogen er let, levende og hvis jeg ikke vidste bedre, kunne det have været fortalt mig personligt. Det er fortalt direkte fra Anja, føles det. De mange billeder er med til at kreere en god stemning og sætte trumf på det personlige aspekt. Helt klart en gennemført god bog, der var virkelig interessant at læse.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.