"Syge sjæle" af Kristina Ohlsson - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

“Syge sjæle” af Kristina Ohlsson

Få dage før sin studentereksamen forsvinder Lukas. Tre uger senere bliver han fundet, bevidstløs og med voldsomme skader. Ingen ved, hvad der er sket med ham, ikke engang ham selv. Tidligere er to andre fra byen også forsvundet, men Lukas er den eneste, der er kommet tilbage. Ti år senere vender Lukas tilbage til sit barndomshjem, plaget af uvisheden om, hvem det var, der ødelagde hans liv. På den anden side af gaden bor en mand, der aldrig har forliget sig med, at han ikke ved, hvad der skete med hans datter, da hun forsvandt. Og han tror, at Lukas sidder inde med svaret. Samtidig flytter Anna og David ind i byens gamle præstegård. Her vil de begynde et nyt liv sammen. Men huset vækker en stærk uro hos Anna. Da hun finder et jernkors gravet ned i haven, forstår hun, at der er noget helt galt.

"Syge sjæle" af Kristina Ohlsson - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Syge sjæle” // Forfatter(e): Kristina Ohlsson // Forlag: Modtryk // ISBN: 9788771466713 // Serie: – // Udg. dato: 05-10-2016 // Sideantal: 334 // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Jeg har tidligere læst “Lotus Blues” af samme forfatter, og var dengang meget fanget af hendes måde at skrive på. Jeg svor at skulle læse efterfølgeren. Så langt er jeg dog endnu ikke kommet, men jeg har ikke fortrudt at læse mere fra samme pen. Kristina Ohlsson er en rigtig god forfatter, det står klart allerede efter få linjer. Hun formår at fange læserens opmærksomhed og forfatte en historie, man ikke på forhånd regner ud.

Historien

I “Syge sjæle” kommer vi ind i historien med den lille by, hvor der engang skete så grufulde ting. Træer brændte som varsler for at en person fra stedet ville forsvinde. Unge piger forsvandt. Og Lukas. Lukas som, som den eneste, vendte tilbage, men uden sin hukommelse. Mistillid og mistro, mistanke til Lukas eftersom han kom tilbage. Stor sorg og et ønske om retfærdighed og viden. Alt det, florerer stadig i den lille by, den dag Lukas vender tilbage efter at have været flyttet væk i mange år. Samtidig flytter Anna og David ind i præstegården. To ting der kombineret skal vise sig at give en farlig cocktail. Der vendes op og ned på det hele da fortiden afslører sig selv og Lukas endelig kan få vished om han er skyldig i grumme forbrydelser, eller hvordan det hele hænger sammen.

Bogen

“Syge sjæle” er en af de få krimier i lang tid, der har formået at krybe ind under huden på mig. Jeg læste den i de sene nattetimer, og den var flere steder faktisk så livagtig at jeg var nødt til at stoppe op fordi min undebevidsthed pludselig hørte en mærkelig lyd. Den formåede at give mig kuldegysninger og holde min opmærksomhed. “Syge sjæle” er en rigtig velskrevet krimi. Min eneste kritik var at selve afslutningen føltes en anelse antiklimaktisk. Jeg kan ikke sige hvorfor uden at spoile, men jeg havde nok bare andre forventninger til hvordan det hele hang sammen. Da først det hele optrevlede sig selv gik det stærkt. Velskrevet og spændende historie uanset.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.