"Igennem fantasien og kunsten" af Andrea Kim

“Igennem fantasien og kunsten” af Andrea Kim

En kort, men mærkværdig og alligevel interessant læseoplevelse, som jeg aldrig helt var klar over, hvor ville bringe mig hen. Læseren bringes igennem fantasien og kunsten på en sjældent levende måde, der trods sit korte omfang og få sider, bringer os med på en rejse.

"Igennem fantasien og kunsten" af Andrea Kim

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forfatteren

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Igennem fantasien og kunsten” // Forfatter(e): Andrea Kim // Forlag: Books on Demand // ISBN: 9788771886498 // Serie: – // Udg. dato: 09-12-2016 // Sideantal: 18 // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

En tidsportal gør det muligt for jeg-fortællleren at springe ind og ud af malerkunstens verden – den erotiske malerkunst. Perspektivet er altid malerens, men sansningen og følelserne er jeg-fortællerens. Det giver anledning til pirrende øjeblikke. Langsomt bundfælder en anden og mere vidtrækkende tanke sig i fortælleren – hvad hvis man i virkeligheden ønsker sig mere end blot et øjeblik i kunsten – hvis man ønsker sig mere end blot erotikken? Fortælleren begynder, i denne erotiske novelle, at forstå malerkunstens hemmelighed. Idyllen har en pris. Ethvert kunstnerisk øjeblik kan sanses, begæres og eftertragtes, men kan aldrig overskrides… . Indtil en dag…

Historien

Jeg-fortælleren trækker læseren med på et eventyr igennem det ene erotiske maleri til det andet. Altid for at jage sansningen i billedet. At komme ind i det, lige til det øjeblik billedet viser, men altid et ønske om at nå lidt længere. Lige nå til hvad der sket efter øjeblikket. Men det øjeblik kan ikke overskrides, for kunsten er i det øjeblik, der er malet. Lige indtil en dag i hvert fald.

"Igennem fantasien og kunsten" af Andrea Kim

Bogen

“Igennem fantasien og kunsten” er meget kort. Det er en novelle, så den skal ikke være længere. Den er speciel og jeg vidste i lang tid egentlig ikke helt hvad jeg syntes. På den ene side sagde den mig ikke så meget – helt ærligt, at rejse ind i erotiske malerier!?… Men alligevel lurede den lidt i mit baghoved, for bogens måde at være skrevet på vækkede alligevel nogle tanker. Tanker om det med øjeblikket. At jage sansningen i øjeblikket derefter. Det er en finurlig bog, der trods sit ydre med få sider og en kort mærkværdig historie, alligevel rummer noget. Absolut velskrevet med sit levende sprog og mange flot beskrevne øjeblikke.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.