"Giftpillen" af Henrik Jersild

“Giftpillen” af Henrik Jersild

En velskrevet krimi der trods sit interessante emne og generelle veltalenhed aldrig rigtig formåede at gribe mig. En krimi, der ikke holdt hvad den lovede for mig. Den bragte mig ikke ud til kanten af stolen og gav mig ikke en følelse af at blive rigtig spændende inden den var slut.

"Giftpillen" af Henrik Jersild

Bogfinken bogblog - 2 ud af 5

Titel: “Giftpillen” // Forfatter(e): Henrik Jersild // Forlag: Mellemgaard // ISBN: 9788771900903 // Serie: – // Udg. dato: 30-09-2016 // Sideantal: 210 // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Den succesrige virksomhed MagnuMed bliver pludselig udsat for gentagne hackerangreb mod sine databaser, og virksomhedens forretningshemmeligheder er på spil. Angrebene bliver mere og mere voldsomme. Drab bliver hverdagskost for Magnu­Med. Men hvem er det, der med alle midler forsøger at fjerne virksomheden fra medicinmarkedet? En eller flere af konkurrenterne?
Hovedpersonen Frank indleder et hedt forhold til den yngre Maj-Britt, samtidig med at han forsøger at få sikkerhedsproblemerne under kontrol. Er det hende, der står bag mareridtet?
Frank hvirvles ind i en række begivenheder, hvor der er store interesser og mange penge på spil. Efterhånden bliver det sværere og sværere at skelne mellem, hvem der er ven, og hvem der er fjende.

Historien

Jeg elsker en god krimi, så jeg skuffes, hvis jeg loves en god krimi og ikke føler, jeg får det. Jeg blev skuffet her. Henrik Jersild lover mig med “Giftpillen”en spændende business-krimi, men det jeg får, virker mere som en usandsynlig historie der indeholder alt for mange clichéer og ting man har set før.

Det starter fint – en virksomhed der fremstiller medicin angribes af hackere, der er ude efter forretningshemmeligheder. Det skal stoppes, og det inden der lækkes for meget. Pludselig involverer det drab, at man ikke kan stole på nogen og en hovedperson, der indleder et forhold til en yngre kvinde. Men hvad der begyndte som interessant bremses af nogle forretningshemmeligheder, der ikke kunne være mere uinteressante – jeg mener, var der så noget kød på, som man virkelig ikke ville have afsløret, kunne jeg forstå det. Men det vi får? Det er for mig alt for antiklimaktisk. Det bremses også af en hovedperson, der naturligvis involverer sig i et forhold med en yngre kvinde, da det hele begynder at gå skidt. For det gør mænd bare i den situation åbenbart. Det er set før. Det er for brugt. Historien er for uoriginal for mig. “Giftpillen” mangler noget nyt og noget der kommer ind under huden på mig.

Bogen

“Giftpillen” er i sig selv velskrevet. Sproget er flydende og det samme er historien. Jeg må indrømme, at selv om den får 2 hjerter, er jeg glad for den ikke var længere. I forvejen var der dele af historien der var langtrukken og kunne have været fjernet efter min mening. Mere originalitet og mere nyt – noget der kom ind under huden på mig og fik gådehuden til at rejse sig – dét savnede jeg! Æv!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.