"Glimt" af Chris Haepe - Bogfinkens bogblog

“Glimt” af Chris Heape

“Glimt” var en fortælling der lovede så godt, men som aldrig rigtig kom ind under huden af mig. Jeg blev fascineret i enkelte passager, men i det store hele fangede historien mig bare ikke. Sproget var for højtflyvende og perspektivet for skiftende.

"Glimt" af Chris Haepe - Bogfinkens bogblog

Sponsoreret indlæg – tilsendt af forlaget

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: “Glimt” // Forfatter(e): Chris Heape // Forlag: Turbine// ISBN: 9788740611700 // Serie: – // Udg. dato: 28-10-2016 // Sideantal: 250 // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Sam Hythe er 61 år og fotograf. Efter hele sit liv at have beskæftiget sig med lys og mørke, med at indordne verden efter visuelle regler,er han langsomt ved at miste synet. Om få år vil han være blind. Men inden lyset forsvinder helt fra hans verden, skal han løse sit livs største gåde, nemlig spørgsmålet om hvem der myrdede hans familie, da han selv var ni år gammel og blev fundet, drivvåd og kold, gemt under høballer i familiens lade.

Historien

I “Glimt” møder vi Sam, først som barn og siden som voksen. Som barn mistede han hele sin familie da han var 9 år gammel. De blev myrdet og han blev fundet, våd og kold gemt under høballer i laden. Resten af bogen veksler lidt mellem tilbageblik og Sams nuværende liv som 61 årig. Han er ved at blive blind efter at have levet et langt liv i den visuelle verden, og nu er det på tide at få opklaret hvem der myrdede hans familie.

"Glimt" af Chris Haepe - Bogfinkens bogblog

Bogen

Jeg ved ikke helt hvad det er med bogen. Den lyder interessant og er det i det store hele også. Alligevel forstyrres den af sproget og det manglende indhold. Forstå mig ret – Sam mistede sin familie som 9årig. Han er på vej til at miste synet efter et liv i den visuelle verden og branche. Han vil gerne opklare forbrydelsen om sin familie. Men… Der mangler alligevel noget. Måske spændingen? Måske er det fordi jeg ikke helt kan placere bogen imellem realisme, fantasi, krimi eller noget helt fjerde. Uanset mangler jeg lysten til at læse den. Jeg mangler interessen og det at blive fanget.
Sproget er højt og også for højt. Det er fuld af metaforer og billedlige ligninger, der slet ikke passer til historien. Den er ok – derfor også de 3 hjerter – men den er ikke glimrende eller fantastisk.

Andre vil måske få noget helt andet ud af den end jeg – det håber jeg.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.