"Er du okay, Fie?" af Anika Eibe - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

“Er du okay, Fie?” af Anika Eibe

Jeg skrev om forgængeren “Er du okay, Marie?” at den var vigtig. Jeg skrev, den burde blive læst som fælleslæsning i folkeskolen. En som kunne gøre en forskel. Anika Eibe har gjort præcis det samme i “Er du okay, Fie?”. Den er vigtig. Ekstremt vigtig. Fies stemme går klart igennem og bør høres af alle.

"Er du okay, Fie?" af Anika Eibe - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

Sponsoreret indlæg – tilsendt af forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Er du okay, Fie?” // Forfatter(e): Anika Eibe // Forlag: Tellerup // ISBN: 9788758824628 // Serie: Er du okay #2 // Udg. dato: 10-02-2017 // Sideantal: 178 // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Jeg ved godt hvordan folk opfatter mig.
Jeg ved godt de tror de ved alt om mig. Alene på grund af mit udseende.
Men ved I hvad … det gør de ikke.
Fie har det hele. Hun er smuk, dygtig i skolen, og drengene er vilde med hende. Udadtil er hendes liv fantastisk.
Men ikke alt er så perfekt som det ser ud.

Jeg elskede historien om Marie og har ventet på at høre Fies historie længe. Den fik jeg her i “Er du okay, Fie?” og jeg kan godt afsløre, at Fie ikke er okay.. Faktisk overhovedet ikke.

Fie er den smukke pige alle kan lide. Drengene kigger langt efter hende og pigerne søger hendes selskab.  Udadtil har hun det perfekte liv både med modelmuligheder, høje karakterer og evner indenfor springridning. Samtidig har hun forældre der går op i at hun klarer sig godt på alle områder. Men Fie lider i stilhed. Hun føler sig presset fra alle sider især af forældrenes forventninger. Hun skal få høje karakterer. Hun skal blive model. Hun skal blive perfekt springrytter på landsholdet. Ikke enhver er et passende parti som kæreste. Fie føler slet ikke, hun kan leve op til det kæmpemæssige pres og har igennem lang tid fundet en måde at lette det en smule. Hun er cutter og skærer sig selv i arme og lyske når det hele bliver for meget.
Ingen ved det, men inderst inde råber Fie højt og har det rigtig skidt. Udenpå holdes facaden, men for hvor længe og med hvilke omkostninger.

"Er du okay, Fie?" af Anika Eibe - boganmeldelse - Bogfinken bogblog

“Er du okay, Fie?”

Bogen er letlæselig og hurtig at komme igennem. Den fanger fra start til slut med sit levende sprog og den klare stemme fra Fie. Anika Eibe har skabt en vigtig serie med sine “Er du okay”-bøger. Selv om det ikke er en serie som sådan, da hver bog er selvstændige. Jeg kan godt lide det med at hun giver en stemme til nogle forskellige unge mennesker med problemer af den ene eller anden art. Det sætter fokus på nogle tabuer på en god måde hvor det åbner for at der kan blive snakket om det, både dybt og let. Historien er sikkert meget let for især unge mennesker at relatere til, og jeg håber at den vil nå ud til mange.

Den eneste årsag til at bogen ikke fik 5/5 som forgængeren, var at jeg havde lidt sværere ved at sætte mig i Fies sted. Der er måske lidt for meget cliché over hendes forældre i den meget dominante mor der selv er succesfuld og presser på, på alle områder overfor datteren og den mere tilbagetrukne far. Ligesom på Fie der både er smuk med modelmuligheder, rigtig god i skolen og så også gør sig gældende som springrytter med landsholdmulighed. Jeg forstår godt at delen med hesten også er vigtig, fordi det er en del af Fie og den del, hvor hun føler sig fri. Men at hun kan excellere på så mange områder er måske lidt for perfekt billede. Alligevel giver det en god historie som er let at sætte sig ind i og som – jeg understreger lige igen – er vigtig!

1 tanke om ““Er du okay, Fie?” af Anika Eibe”

  1. Pingback: Ny anmeldelse på Fie … – Anika Eibe

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.