Ash Henderson #1 - "Hilsner fra de døde" af Stuart MacBride - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

“Hilsner fra de døde” af Stuart MacBride

Stuart MacBride fortæller med et levende sprog om en seriemorder der kaldes “Birthday Boy” og Ash Hendersons jagt på at fange ham. Ingen kender helt sandheden om Ash, der både selv har mistet en datter til morderen, men også privat er i klemme ved de forkert mennesker. De kampe han skal kæmpe er der næsten ikke tal på, mens han jager sin datters morder.

Ash Henderson #1 - "Hilsner fra de døde" af Stuart MacBride - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Sponsoreret indlæg – tilsendt af forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Hilsner fra de døde” // Forfatter(e): Stuart MacBride // Forlag: HarperCollinsNordic // ISBN: 9788793400276 // Serie: Ash Henderson #1 // Udg. dato: 01-06-2016 // Sideantal: 445 // Original titel: “Birthdays for the dead” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Politiassisten Ash Henderson har en mørk hemmelighed. For fem år siden forsvandt hans datter Rebecca, lige før hendes 13-års fødselsdag. Et år senere modtog han et hjemmelavet kort, med et polaroidbillede på forsiden af Rebecca – bundet og kneblet, skræmt fra vid og sans. Hvert år siden har han modtaget et kort, der hver gang viser, hvordan morderen langsomt torturerer pigen til døde.

I “Hilsner fra de døde” har en seriemorder kendt som ‘Birthday Boy’ igennem flere år dræbt unge piger og i årene efter sendt grumme fødselsdagskort til forældrene.

Ash har aldrig fortalt nogen om de forfærdelige kort med billeder af Rebecca. Så vidt de fleste ved, er Rebecca bare løbet hjemmefra. For hvis nogen finder ud af sandheden, får Ash ikke længere lov til at arbejde med sagen. Han har ofret for meget til blot at give op inden hans datters morder får hvad han fortjener.

I bogen møder vi Ash Henderson som er den politiassistent, der kører jagten på Birthday Boy. Birthday Boy er en skånselsløs seriemorder, der kidnapper unge piger lige inden deres 13 års fødselsdag og hvert år torturerer forældrene ved at sende dem et makabert fødselsdagskort. Ash Henderson skjuler en vigtig detalje for alle; nemlig at hans egen datter Rebecca selv er fanget af morderen. Han jager indædt morderen, men er samtidig faldet i et dybt og farligt hul privat. Han er i lommen på nogle ret farlige personer, som gerne vil have sine penge igen. Det sender ham igennem nogle kampe som ikke alle ender lige godt.

Ash Henderson #1 - "Hilsner fra de døde" af Stuart MacBride - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

“Hilsner fra de døde”

Selve krimien er velskrevet, levende og underholdende. Den var svær at regne ud og havde et velskrevet plot. Jeg fattede aldrig rigtig sympati for Ash Henderson, som jeg i det store hele fandt utrolig irriterende. Han gjorde alt det, han ikke måtte og burde mens han privat sank dybere og dybere ned i gæld og ulykker. Han udsatte jævntligt også andre for fare og var egentlig bare ikke særlig sympatisk. Som hovedperson fungerede han dog udmærket, og hans forhold til den nye psykolog Alice var meget morsomt at læse.

Absolut en velskrevet krimi der er værd at læse. Jeg glæder mig til at læse næste skridt i Ash Hendersons liv.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.