"Ensomme hjerter og herreløse hunde" af Lucy Dillon - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

“Ensomme hjerter og herreløse hunde” af Lucy Dillon

Rachel mister sit job og sin kæreste gennem 10 år. Da hun står midt i krisen arver hun et hundeinternat efter sin moster – og Rachel er slet ikke hundemenneske! Hvad skal hun med et sådant internat, hvad skal hun gøre med sit liv, og hvordan kommer hun videre? Måske er der alligevel meget hun skal lære om sig selv og hvad hun egentlig ønsker og vil…

"Ensomme hjerter og herreløse hunde" af Lucy Dillon - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Ensomme hjerter og herreløse hunde” // Forfatter(e): Lucy Dillon // Forlag: Bazar // ISBN: 9788771160154 // Serie: – // Udg. dato: 31-01-2014 // Sideantal: 450 // Original titel: “Lost dogs and lonely hearts” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

39-årige Rachel gennemlever sit livs værste år. Efter at være blevet fyret fra sit karrierejob og have slået op med sin kæreste gennem ti år, arver Rachel et kæmpe hus efter sin moster, dennes elskede border collie samt en overfyldt kennel med hjemløse hunde.
Trods det, at hun stort set intet ved om hunde. Og i hvert fald slet ikke bryder sig specielt meget om hunde. Trods sine begrænsede evner – og lyst – tager Rachel udfordringen op og forsøger at køre kennelen videre i sin salige mosters ånd. Efterhånden som Rachel lykkes med at finde nye hjem til de herreløse hunde, viser det sig, at det måske ikke kun er hundene, der har brug for hjælp…
Udover Rachel møder vi en stor og broget skare af mere eller mindre selvvalgte singler og fraskilte, enlige mødre, ungkarle, barnløse, frisører, karrierekvinder, frivillige hundeluftere, knap-så-villige børn og direkte umulige eksmænd, der alle hver især har deres problemer og bekymringer at se til, men som har én stor fælles interesse: HUNDE.

Jeg var aldrig i tvivl om hvad jeg ville få i “Ensomme hjerter og herreløse hunde”. Jeg forventede romantisk og kærligt chick-lit. Jeg forventede en happy ending og udfordringer. Jeg forventede søde stunder og hygge. Jeg fik det hele og meget mere.

Historien

Vi møder først Rachel da hun som 39 årig havner i sit livs krise. Hun er blevet fyret fra sit ellers succesfulde karrierejob og manden hun har dannet par med i 10 år, har hun brudt med. Egentlig var han aldrig rigtig hendes, da han var gift, men hun elskede ham. Dertil kommer at hendes moster er død og har efterladt sit hus, hund og kennel til Rachel. Rachel som på ingen måde er hundemenneske. Hun er mere til hvide gulvtæpper, rent tøj og luksus. Ikke hundehår, savl og logrende haler.
På trods af det, tager hun afsted for at finde ud af hvad hun skal gøre med det hele og det bringer hende på en rejse.

Ud over Rachel møder vi nogle andre mennesker, som hver især har deres problemer i livet. Der er singler, par, mødre, barnløse… Alt nærmest, som alle har til fælles at de er eller bliver vilde med hunde.

“Ensomme hjerter og herreløse hunde”

Titlen kunne næsten ikke være mere rammende. Bogen emmer af ensomme hjerter på den ene eller anden måde. Både på fire og to ben. Det er primært mennesker, der starter på én måde og udvikler sig igennem bogen. Det gør de sammen med de søde herreløse hunde, som bare gerne vil elskes og have et hjem.

Jeg smilede igennem store dele af bogen, ligesom dens meget følsomme beskrivelser af hundene og deres situationer kunne få mit til at knibe en tåre. Jeg ved det godt – jeg er blød, når det kommer til dyr. Som dyreelsker og håbløst romantiker var det en rigtig skøn bog. Det var lige hvad jeg havde brug for – let underholdning med både smil, latter og tårer undervejs.

Lucy Dillon skriver virkelig levende og fængende. Der er humor proppet ind i sproget så det aldrig bliver kedeligt eller trivielt. Det var en god underholdende bog, der vil falde i de flestes smag i den lette genre.

1 tanke om ““Ensomme hjerter og herreløse hunde” af Lucy Dillon”

  1. Pingback: I medgang og modgang af Lucy Dillon  ~ Bogfinkens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.