Nyt i stakken #7 - december, januar og februar - Bogfinkens bogblog

Nyt i stakken #7 – december, januar og februar

Jeg indrømmer det.. Nogle gange kommer jeg bagud.. Nogle gange endda langt bagud.. Det gjorde jeg med at fortælle om nyt i stakken. Derfor kommer der her et opsamlingsindlæg hvor jeg fortæller om december, januar og februar..

December måneds indkøb

Jeg købte ikke noget til mig selv i december. Til gengæld købte jeg bøger til 2 i familien – både min søster og min mormor.
Min søster fik en havebog, jeg vidste, hun ønskede sig. “Kvadratmeterhaven” af Mel Bartholomew som har været flittigt bladret i siden.
Min mormor læser gerne krimier, og det er jo en ting hun og jeg har tilfælles. Derfor er hun også nem for mig at finde gaver til. Hun fik de første to i “Mordene i Hudiksvall” serien af Gabriella Ullberg Westin og “Bjerget bag huset” af Joyce Maynard.
Jeg stod også for at købe bøgerne til hende fra mine forældre, hvilket blev til “Manus Albino”-serien af Søren og Morten Ellemose samt “Pandekagehuset” af Carin Gerhardsen.

Fysiske anmeldereksemplarer i december

Nyt i stakken #7 - december, januar og februar - Bogfinkens bogblog

Fra Forlaget Harper Collins Nordic:

“Test din hund” og “Test din kat” af hhv. Rachel Federman og Simon Holland. Begge to søde, letlæste bøger med IQ-tests for kæledyret. Jeg har læst (og prøvet) den til kat, men er endnu ikke nået til at teste familiens hund. Det skal dog nok blive underholdende..

Fra Forlaget Mellemgaard:

“Kongedømmet Abestoria” af Bjarne Steen Christensen som foregår i en fjern galakse, lysår fra jorden. Det er en fantasyfortælling, der nok skal blive spændende at dykke ned i.

“Refleksioner” af Torkild Thellefsen som er en fortælling om erotiske stemningsbilleder. Generelt har jeg intet problem med erotik eller erotiske fortællinger, så jeg er frisk på en udfordring. Erotik blandet med filosofi lyder interessant men også ukendt.

Fra Enter Darkness:

“Hvis jeg overlever natten” (Fortællinger fra mørket #1) af flere forskellige forfattere. Det er en antologi med en samling fortællinger fra forskellige forfattere. Det virker som et meget interessant koncept, så jeg er nysgerrig på hvad det har at give

E-bog anmeldereksemplarer i december

 • “Death In The Caucasus” af J.A. Kalis handler om en ung, britisk kvinde der forsvinder og farens kamp mod uret for at finde hende
 • “Melody’s Key” af Dallas Coryell er en “old-school” romantisk historie i moderne tid
 • “Lemoncella Cocktail” af Rene Natan er både en krimi og en romantisk historie, men mest i krimigenren
 • “Power Of The Pen” af Rico Lamoureux er en bog om forfatterens egen vej til at blive forfatter, som ikke ligefrem var en dans på roser.
 • “The Knot of King Gordius” af Peter Bundy og Per Andersen henfører os til 1939 hvor vi møder unge Peg, som tager turen fra Danmark til USA for at bo der, til krigen er ovre.
 • “Vorupør gamle kirkegård” af Jimmy Munk Larsen er en fortælling der giver os 20 interessante fortællinger om fysiske gravminder fra en specifik kirkegård

Nyt i stakken #7 - december, januar og februar - Bogfinkens bogblog

Januar måneds indkøb

I januar holdt Plusbog udsalg. Det var enormt mange bøger, meget nedsat. Det var svært at lade passere… Så det gjorde jeg ikke. Jeg fik indkøbt et par af de titler, jeg længe havde kigget efter og andre der sprang mig i øjnene..

Nyt i stakken #7 - december, januar og februar - Bogfinkens bogblog

 • “Alkymisten” af Paulo Coelho – alle snakker om hvor god den er. Den har længe stået på min læseliste.
 • “Det litterære apotek” af Nina George – igen, alle snakker om hvor god den er. Den måtte bare i kurven.
 • “Øen” af Victoria Hislop – jeg har længe gerne villet læse den, men det er blevet ved tanken. Nu står den i reolen og venter.
 • “Helt tys tys – Se og Hør indefra” – jeg er nysgerrig anlagt og kan godt lide virkelige hændelser. Den kan kun være interessant.
 • “Ensomme hjerter og herreløse hunde” kom ikke med på billedet, men kom med i kurven og er allerede læst – og den var god!

Fysiske anmeldereksemplarer i januar

Nyt i stakken #7 - december, januar og februar - Bogfinkens bogblog

Fra Forfatterskabet:

“Kadaveret på Klosterbakken” af Birgitte Abdel er første bind i en serie af en krimi om journalisten Beate. Jeg elsker en god krimi, og jeg håber Birgitte leverer varen her.

Fra forfatteren Anders Winkel:

“Den gale galakse 1 – Ondskaben vågner” – jeg læser som regel ikke børnebøger, men come on.. Dinosaurer, nørden Peter og hans veninde Hyori? Hvorfor ikke 😉

E-bog anmeldereksemplarer i januar

 • “A stroke of love” af Darlene Chissom er fortællingen om hvordan livet gik i stå, men alligevel skulle gå videre da hendes mand fik et slagtilfælde
 • “Book of spells” af Bill Lucas giver magi for alle pengene. Det involverer en magiske boghandel, nisser, alfer og meget mere
 • Jamaica Lane” af Samantha Young kræver ingen introduktion. Læs min anmeldelse – nej faktisk, læs bogen!

Fysiske anmeldereksemplarer i februar

Nyt i stakken #7 - december, januar og februar - Bogfinkens bogblog

Fra Forlaget Modtryk

“Maestro” af Geir Tangen har trukket i mig længe efterhånden. Lige fra første gang jeg læste om den. Det lyder som en gennemført god krimi, som vil fange mig totalt.

Fra Forlaget Harper Collins Nordic:

Her er jeg virkelig blevet forkælet af gode læseoplevelser..

“Hidden Figures” af Margot Lee Shetterly er nok ikke gået nogens næse forbi hvad den står for. En fantastisk fortælling fra virkelighedens verden om fire kvindelige afroamerikanske matematikere der arbejdede for NASA. Nogle stærke og modige kvinder, der fik stor indflydelse på USA’s fremtid grundet deres intellekt.

“Findes der en, findes der flere” er en ny bog i rækken fra skønne Mhairi McFarlane. Hun skriver fantastisk og morsomt, så jeg kan ikke lade være med at glæde mig, til jeg åbner for denne smukke sag. I øvrigt elsker jeg det spræl med masser af farver, guldglimmer og det hele. Det passer så godt sammen!

“The lonely hearts travel club – destination: Indien” af Katy Colins er lige så skøn som dens forgænger. Ja, jeg har faktisk allerede læst den… Den giver smil, latter og gør at man krummer lidt tæer. Alt i alt genopretter den tiltroen til verden og kærligheden. Jeg er fan!

Fra Politikens Forlag:

“Den usynlige Ivan Isaenko” af Scott Stambach kaldes en intelligent og rørende kærlighedshistorie. Den foregår på et hospital for alvorligt syge børn og omhandler børn efter Tjernobyl. Jeg citerer Plusbog: “Et ‘tjernobylbarn’ der imod alle odds både finder kærligheden og sig selv.”

Fra forfatteren/Forlaget Mellemgaard:

“Stedbror” af Isabella J. Steinicke er en fortælling om en familie i opløsning med alt fra skilsmisse til depression. Det er historien om to stedsøskende, der finder trøst i hinanden i en svær tid og må se konsekvenserne af det i øjnene. Den lyder så interessant og hjerteskærende.

“Knacker” af Karsten Skov henfører os til 1917 og giver os fortællingen om en soldat, der kommer hjem fra krigen. Han er mærket af oplevelserne, men tvinges yderligere ud i krigen. Det bliver en kamp om livet, da det at være desertør ikke er en mulighed.

Fra Dreamlitt:

“Den udkårne” af Fayza Oum’Hamed er den, desværre ikke enestående, historie om en tryg barndom der brat udskiftes med et tvangsægteskab, voldtægt og slavetilværelse. Det er så forfærdeligt, at man ikke engang kan forestille sig det.

E-bog anmeldereksemplarer i februar

 • “Kamp til stregen” af Elle Kennedy har jeg glædet mig rigtig, rigtig længe til! Det er fjerde bog i “Off Campus” serien, og de foregående har været suveræne, sjove og romantiske
 • “Jeg ser dig” af Claire Mackintosh er en ny thriller af forfatteren, der strøg direkte til tops med sin “Jeg lader dig gå” (som jeg endnu ikke har læst) men det lover jo godt
 • “Fortidens hemmeligheder” af Barbara Taylor Bradford lader os møde en talentfuld krigsfotograf, der tvinges til at tage sit liv op til revision da faren dør. Det bringer hende på en rejse efter sandheden og giver os en rørende fortælling

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.