"Ondskaben Vågner: Den Gale Galakse 1" af Anders Winkel Hjelm Nielsen - Bogfinkens bogblog

“Ondskaben Vågner: Den Gale Galakse 1” af Anders Winkel Hjelm Nielsen

Et non-stop eventyr med nørden Peter og hans veninde Hyori, humor og spænding i børnehøjde er hvad Anders Winkel Hjelm Nielsen byder på, her i Den Gale Galakse 1. Jeg var ikke helt overvundet, men jeg er heller ikke helt i børnehøjde… For børn i målgruppen omkring 12 vil det sikkert være en hel anden og mere appetitlig sag…

"Ondskaben Vågner: Den Gale Galakse 1" af Anders Winkel Hjelm Nielsen - Bogfinkens bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forfatteren

Bogfinken bogblog - 2 ud af 5

Titel: “Den gale galakse 1 – Ondskaben vågner” // Forfatter(e): Anders Winkel Hjelm Nielsen // Forlag: – // ISBN: 9788771705973 // Serie: Den gale galakse #1 // Udg. dato: 05-07-2016 // Sideantal: 163 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Den Gale Galakse 1: Ondskaben Vågner tager dig med på et non-stop eventyr med nørden Peter og hans veninde Hyori, da Peter en skæbnesvanger dag finder en bamselignende skabning ude i skoven. Er væsenet en fredelig strandet alien eller er han krigsforbryderen Lumbazor, der stod bag folkemordet på marsboerne og dinosaurernes udslettelse for 65 millioner år siden?

"Ondskaben Vågner: Den Gale Galakse 1" af Anders Winkel Hjelm Nielsen - Bogfinkens bogblog

Historien

Hovedpersonen er den stille og oversete dreng Peter, som bor sammen med sine alkoholiserede forældre. Han mobbes i skolen og har faktisk ikke rigtig nogle venner. Kun pigen Hyori smiler til ham i skolen, og hende gider han ikke være venner med. Da han en dag svarer sin lærer igen om et emne der optager ham meget, nemlig dinosaurer, smides han udenfor døren. Den tid han opnår ved det, fordriver han alene i skoven. Her opdager han noget, der forandrer det hele. Han møder nemlig en teddybjørn, der er alt andet end sød og bamset da det kommer til stykket. Inden længe er Peter, Hyori og resten af verden i fare. Det er nu op til Peter at sikre, tingene kommer tilbage som de skal være.

Bogen

Jeg ligger nok ret meget ud over målgruppen for bogen, og det kan jeg godt mærke. Sproget er meget ungdommeligt og levende, men til tider måske nok lidt for ungt for mig. Det veksler meget mellem et glidende og letforståeligt sprog til engelske gloser og grovere vendinger. Især fortælleren i bogen noterede jeg mig nogle passager fra, som jeg ikke brød mig om. Børn i 12 års alderen vil dog sikkert være meget mere fanget og i et med sproget end jeg.

Alt i alt synes jeg bogen er ok, og sikkert bedre for yngre børn end jeg, men jeg kunne godt have ønsket mig en lidt bedre sprogtone generelt i bogen. Knap så anmassende for at være sjov, da det bliver lidt for irriterende at læse. Selve historien er fin og ganske underholdende. Jeg kan forestille mig bogen vil være oplagt især til drenge i målgruppen. Bogen er letlæselig hvilket er en klar fordel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.