"Findes der en, findes der flere" af Mhairi McFarlane - Bogfinkens bogblog

“Findes der en, findes der flere” af Mhairi McFarlane

Mhairi McFarlane er tilbage i topform. Hun skriver stadig med humor, varme og en indlevelse der ikke er mange andre, der kan gøre hende efter. Hendes historier er morsomme udi det tåkrummende og alligevel er der dybde, indhold og hjertevarme at hente deri.

"Findes der en, findes der flere" af Mhairi McFarlane - Bogfinkens bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Findes der en, findes der flere” // Forfatter(e): Mhairi McFarlane // Forlag: HarperCollinsNordic // ISBN: 9788771910872 // Serie: – // Udg. dato: 01-03-2017 // Sideantal: 512 // Original titel: “Who’s that girl?” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Det hele begyndte med et bryllup. Der er kun én ting, du ikke må gøre til et bryllup… Hvad er det?

Det er Edie, der får skylden, da hun tages på fersk gerning i en meget pinlig situation. Hun tvinges til at forlade byen for at undgå den helt store shit-storm på de sociale medier og de anklagende blikke fra hendes nu forhenværende venner.

Hun får nu til opgave at være ghostwriter på en biografi om den nye hotte stjerne Elliot Owen. Og det kan vel ikke være svært. Eller kan det? Jo, det kan det faktisk. For hun forvises nemlig til Nottingham, som er byen, hvor hun voksede op. Her må hun bo hos sin deprimerede far og bitre søster, der hele tiden stiller spørgsmålstegn ved Edies gøren og laden. Dertil kommer, at superstjernen Elliot slet ikke kan forstå et nej. Da Edie forvandles tilbage til sit teenager-jeg, går det op for hende, at tiden er inde til at finde frem til, hvem hun egentlig er.

Jeg elsker Mhairi McFarlanes bøger! Jeg har tidligere læst og anmeldt både “Fra og med dig” og “Det er ikke mig, det er dig” som jeg var helt vild med. Findes der en, findes der flere er absolut ingen undtagelse!

Historien

Edie er denne histories hovedperson. Hun er en kvinde i sine tredivere. Ok jobsituation og generelt okay tilfreds. Ingen større kærlighed i livet, familie, stor vennekreds eller andet. Det hun nyder mest, er en art forhold med en kollega hvor beskederne flyver lystigt på chatten om stort og småt mellem dem. Han er dog bare forlovet med en anden kollega som han snarligt skal giftes med. Det bryllup er Edie også inviteret med til, og det er her, misæren sker.

Uprovokeret kysser gommen Edie på en lille smuttur i haven væk fra al ståhejet indenfor. Det ser bruden selvfølgelig og helvede bryder løs. Edie ved at det kun er et spørgsmål om tid før shitstormen begynder online og fra alle fronter, så hun forsøger at slippe væk. Med hjælp fra sin arbejdsgiver bliver hun sendt på en opgave langt væk fra alle de hadske mennesker, nemlig i Nottingham hvor hun selv er født og hendes familie bor. Uheldigvis er det ikke et sted, hun har lyst til at være, men alligevel noget, der kommer til at ændre hendes liv.

"Findes der en, findes der flere" af Mhairi McFarlane - Bogfinkens bogblog

Bogen

Sproget i selve bogen er som i de foregående levende, morsomt og fuld af humor hele vejen igennem. Historien er selvfølgelig ikke langt fra noget, man har hørt i andre sammenhænge før, men Mhairi McFarlane formår alligevel at give historien nyt liv og ord der aldrig bliver kedelige.

Selv om Findes der en, findes der flere er en sød, letlæst chick-lit, har den alligevel dybde og formåede at virke tankevækkende hos mig.

“Det er fordi, du ikke er virkelig for dem på internettet. Du er en abstrakt størrelse. De tror ikke, at du nogensinde ser, hvad de har skrevet, og de er også ligeglade. Du er en leg. En historie. Og desto flere de er, desto nemmere bliver det for dem. Snefnugget føler sig ikke ansvarlig for lavinen.”

Jeg synes virkelig, Mhairi McFarlane med Findes der en, findes der flere formår at ramme ned i et meget aktuelt emne med shitstorme på internettet, hadske beskeder og fordømmelse af folk og deres handlinger selv om man ikke engang kender dem.

Jeg er stor fan af forfatterens måde at formidle sine ord på. Indlevelse, humor og en dybde der gør, at jeg aldrig bliver træt af at læse hendes bøger. Fortsæt i den stil!

"Findes der en, findes der flere" af Mhairi McFarlane - Bogfinkens bogblog

Og så bare lige brug et sekund på at nyde indpakningen! Jeg elsker virkelig udseendet på Mhairi McFarlanes udgivelser fra HarperCollinsNordic!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.