"Fortidens hemmeligheder" af Barbara Taylor Bradford - Bogfinkens bogblog

“Fortidens hemmeligheder” af Barbara Taylor Bradford

Jeg startede ud med at finde bogen lidt træg at komme ordentlig i gang med, men da den først tog fart blev jeg overvundet. Jeg fandt mig selv smilende, fældende en tåre og vende sider alt for hurtigt i sidste ende. Barbara Taylor Bradford skriver rigtig godt og levende, selv om jeg ikke mener dette er hendes bedste præstation.

"Fortidens hemmeligheder" af Barbara Taylor Bradford - Bogfinkens bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Fortidens hemmeligheder” // Forfatter(e): Barbara Taylor Bradford // Forlag: Flamingo // ISBN: 9788702205756 // Serie: – // Udg. dato: 27-02-2017 // Sideantal: 400 // Original titel: “Secrets from the past” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Trediveårige Serena Stone er en talentfuld krigsfotograf, der har fulgt i sin berømte fars fodspor. Men da han uventet dør, forlader hun krigszonen for at tage sit liv op til overvejelse.
I søgen efter sandheden om sin far, sin familie og sit eget liv begynder Serena en desperat jagt for at afsløre en årtier gammel sag. Hun flytter fra sine forældres hjem i bjergene over Nice til det romantiske Venedig og strejfer de uroplagede Libyske gader.
Fortidens hemmeligheder er en rørende og følelsesfuld fortælling om hemmeligheder, overlevelse og kærlighed i dens mange forklædninger.

Jeg har tidligere læst en meget anden genre fra Barbara Taylor Bradford, nemlig Troskabens bånd, og den var jeg ret glad for. Hun vandt mig til gengæld ikke helt med Fortidens hemmeligheder selv om jeg en stor del af tiden var ganske underholdt og fanget af hendes ord.

Historien

Serena, som er historiens hovedperson, er krigsfotograf ligesom sin far. Da han uventet døde, ville hun rejse hjem fra fronten, men et skænderi med kæresten forsinkede hende, så hun ikke nåede at sige farvel. Det tilgav hun ham aldrig for, og forholdet holdt ikke. Det skal dog vise sig at han har brug for hende, et år senere, hvor vi møder hende i bogen. Serena har levet et godt liv og ud over sit arbejde, har hun ikke oplevet særlig modgang. Han derimod har arbejdet utallige år ved fronten, ligeledes som krigsfotograf, og er mærket deraf. Han er gået fuldstændig ned. Ingen kan hjælpe ham, undtagen Serena, som alt for godt ved hvad han går igennem. Men kan hun overhovedet tilgive ham nok til at hjælpe, spørger hun sig selv om. Hun er samtidig igang med at skrive sin fars biografi, hvilket skal vise sig at afsløre nogle hemmeligheder, ingen forventede.

Fortidens hemmeligheder

Bogen og Barbara Taylor Bradfords måde at skrive på, er interessant i sig selv. Den er velskrevet, levende og nutidig. Alligevel var jeg ikke nær så fanget, i den første halvdel af bogen, som jeg var i tidligere læseoplevelse fra forfatteren. Den første halvdel af bogen oplevede jeg som værende en kende langtrukken og langsom. Alligevel blev jeg ved med at læse, for selve historien interesserede mig. Den sidste halvdel af bogen tog dog fart og fangede mig, så jeg endte med en rigtig god læseoplevelse alligevel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.