Nyt i stakken #8 - marts og april - Bogfinkens bogblog

Nyt i stakken #8 – marts og april

Marts og april har på alle måder, været bogfyldte for mig. Månederne har budt på megen læsning og mange bogpakker med den flinke post. Jeg har modtaget rigtig mange fortællinger, som jeg glæder mig usigeligt til at stifte nærmere bekendtskab med. Nogle er allerede læst med glæde, andre venter tålmodigt i bogstakken på mit bord. Nyt i stakken fortæller om det hele…

Nyt i stakken #8 - marts og april - Bogfinkens bogblog

Marts måned bestod nyanskaffelserne udelukkende af anmeldereksemplarer. Jeg havde bare ikke behov for at købe bøger, men til gengæld blev jeg rigeligt forkælet af forfattere og forlag. Ydmygt tak.

Fra Forlaget Harper Collins Nordic:

Arvtageren” af Lina Forss. Jeg nævnte denne bog som én af de udgivelser, jeg så mest frem til i starten af 2017. Jeg har allerede læst den forlængst, og den skuffede på ingen måde. Faktisk venter jeg bare på efterfølgeren bliver skrevet og udgivet.

Fra Forlaget Brændpunkt:

“Der brænder en ild” af Pia Rydahl. Jeg kender ikke meget til bog eller forfatter, men den er beskrevet som en bevægende skildring af en families situation når de stærke bånd brydes.

Fra forfatter Dan Schiødt

“Naturens små mirakler” som er en digtsamling. Jeg læser sjældent digte eller digtsamlinger, så det er lidt med bævende læbe at jeg takkede ja. Det skulle være en digtsamling nede på jorden med emner som familie, de nære ting og hvordan vi behandler hinanden.

Fra Forlaget Mellemgaard:

“Souvenirs fra Thailand” af Mogens Lyhne. Det er egentlig et anmeldereksemplar fra forfatteren, men gennem forlaget. Bogen der omhandler alt fra seksualitet, kærlighed og sexarbejdere til gangstere, griske slægtninge og romantik. Den er udenfor min sædvanlige genresmag, men jeg lovede en saglig anmeldelse uanset.

“Nattens sanger” af Christina Bonde. En samling, jeg har kigget efter længe. Jeg har nemlig hørt meget godt om dens univers, og indpakningen er jo suveræn.

Fra Forlaget Aronsen:

“Sandhed med modifikationer” af Sara Löwestam. En kompleks, psykologisk krimi – lige som jeg kan lide dem.

“Jeg lader dig gå” og “Jeg ser dig” af Clare Mackintosh. Jeg hørte ekstremt meget positivt om den første, men jeg kom aldrig selv så langt som til at læse den. Så fik jeg tilbudt nummer to, og jeg slog til. Den er læst forlængst – og den var fantastisk fængende! Jeg var samtidig så heldig at forlaget også sendte mig den første, og den glæder jeg mig rigtig meget til at læse!

Fra Forlaget Gentlemen’s Jockey Club:

“Kongens København” af Claus Høxbroe som også er en digtsamling. Jeg ved ikke, hvad det var med mig og digtsamlinger i marts…. Men interessant virker den med sit emne værende København og hvad forfatteren finder ved sin konstante udforskning og nysgerrighed på byen.

Nyt i stakken #8 - marts og april - Bogfinkens bogblog

I april faldt der lidt ned i min indkøbskurv, fra flere hjemmesider faktisk… Hos Plusbog forelskede jeg mig i tre udgivelser fra forlaget Lovebooks. “Vores kemiske hjerter” af Krystal Sutherland, “Ti små åndedrag” af K.A. Tucker (som jeg har sværmet om siden jeg læste en læseprøve!) og “Skrøbelige skønhed” af Amy Harmon. Sidstnævnte færdiglæste jeg tidligere idag med bankende hjerte og tårer ned af kinden. Gæt selv, hvad jeg syntes om bogen….

Nyt i stakken #8 - marts og april - Bogfinkens bogblog

Jeg var også et smut forbi Bookdepository… Farlig hjemmeside hvis man har penge på kontoen… Jeg faldt for 4 bøger, både grundet historierne og deres smukke ydre.. Alle selvsagt på engelsk.

Nyt i stakken #8 - marts og april - Bogfinkens bogblog

“Now that I’ve found you” af Ciara Geraghty – i øvrigt, sølle 37 kr.! Den handler om ordinære liv og ordinære mennesker. Hvordan alle fortjener deres eneste ene.

“Tell the wolves I’m home” af Carol Rifka Brunt. Den handler om 14 årige June, som gennem sit liv kun har følt sig forstået af sin onkel. Hun er sky og distanceret fra alle, men befinder sig vel og elsket i hans selskab. Da han dør alt for tidligt af en mystisk sygdom, vendes hele hendes liv rundt. Hun lægger mærke til en mystisk person der lurer og få dage efter modtager hun en pakke. Pakken indeholder en ting fra onklens lejlighed og et ønske om at mødes. Den mystiske fremmede og June begynder at ses, hvilket måske i sidste ende kan hele dem begge.

“The part that was true” af Deborah McKinlay. En bittersød historie om at blive forelsket og risikere alt. En historie om at forelske sig på distance og måske/måske ikke lykkes i virkeligheden.

“The doubt factory” af Paolo Bacigalupi. Alt i Alix’ liv er en løgn, hvis hun i hvert fald skal tro på en fremmeds ord. Men kan det virkelig være sandt? En historie om hvorvidt en du har elsket hele dit liv egentlig kan være en hel anden end du tror.

Nyt i stakken #8 - marts og april - Bogfinkens bogblog

Fra Forlaget Harper Collins Nordic:

“I det øjeblik var jeg din” af Mhairi McFarlane. Jeg elsker hendes bøger, enough said… Jeg glæder mig sindsygt til at komme i gang med denne.

“De forsvundne og de døde” af Stuart MacBride. Han har bevist overfor mig at han er en eminent krimiforfatter. Det kan kun love godt.

“Hemmelighederne på Nanreath Hall” af Alix Rickloff. Én af udgivelserne i 2017 jeg glæder mig rigtig meget til. En svunden tid og hvad der følger med, er noget af det, jeg finder rigtig skønt at læse.

Fra Forlaget Modtryk:

“Jeg er Sif” af Thomas Clemen. Det skulle være en krimi, der er næsten umulig at lægge fra sig igen.

Fra Politikens Forlag:

“Flosset” af Cecelia Ahern kom som en overraskelse i postkassen. Det gjorde dog intet, for ud fra bagsideteksten lyder den underholdende og interessant.

“Den tyske pige” af Armando Lucas Correa kom også som en overraskelse. Den har jeg ikke læst så meget om, men den lyder interessant.

“Victoria” af Daisy Goodwin er igen en af udgivelserne, jeg har set frem til. Vi er igen tilbage i en svunden tid med alt hvad der dertilhører.

 

Puha.. Det var en ordentlig omgang af nyt i stakken. Har dine hylder fået noget nyt indhold for nylig?

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.