"Maestro" af Geir Tangen - Bogfinkens bogblog

“Maestro” af Geir Tangen

Maestro af Geir Tangen er en fængende krimi hvor der hele tiden gives små bidder af information om morderen. Små tips giver hele tiden følelsen af at vi måske kan regne det hele ud, men uden at det alligevel kan lade sig gøre. En absolut velskrevet krimi med et vellykket plot.

"Maestro" af Geir Tangen - Bogfinkens bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “Maestro” // Forfatter(e): Geir Tangen // Forlag: Modtryk // ISBN: 9788771467284 // Serie: – // Udg. dato: 31-01-2017 // Sideantal: 365 // Original titel: “Maestro”  // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

EN KOLD EFTERÅRSDAG vågner Haugesund til drabet på en kvinde. Hun er blevet kastet ud fra et højhus. Drabet var varslet. Dagen før modtog journalist Viljar Ravn Gudmundsson på Haugesunds Avis en mail, som han ikke tog alvorligt. Mens politiet afhører Viljar, modtager han en ny mail med endnu en forudsigelse.

Den dygtige, men excentriske efterforsker Lotte Skeisvoll får til opgave at standse drabsmanden, før han opfylder sine egne profetier, og hun har travlt. Offer efter offer dør. I baggrunden for det hele står dirigenten med taktstokken i sit personlige rekviem. Han har partituret og kender noderne. Det er ham, der er Maestro.

Historien

Maestro starter med at vi lærer de ansatte på Haugesunds Avis nærmere at kende. Viljar Ravn Gudmundsson er manden i fokus, som vi lærer bedst at kende. For år tilbage var han en respekteret journalist, der kunne vælge og vrage mellem sine opgaver. Han havde alle fordele og lov til alt. Så skete der noget, læseren ikke ved. Det efterlod Viljar svækket og uden sin sædvanlige glød. Han dalede i agtelse og må nu tage de opgaver, han får stillet. Da en mail dukker op i hans mailbox er han tøvende overfor den. Den fortæller en underlig historie om en person, der skal dø på grund af en synd, hun har begået. Han videresender den til politiet, men tager den ikke alvorligt. Det skal vise sig at være en fejl.

Beskederne stopper ikke der, og snart er Viljar alvorligt inddraget i sagen. Det trækker tråde til den gamle sag, som tog hans glød og livslyst. Mange ting må ud i lyset, for at stoppe personen, der begår disse bestialske drab.

"Maestro" af Geir Tangen - Bogfinkens bogblog

Bogen

Jeg giver sjældent en krimi 5/5, men Maestro fortjener dem. Geir Tangen fortæller eminent så læseren hele tiden tror, den kan regne morderen ud. Personligt regnede jeg intet ud før til allersidst, hvilket er hvad jeg elsker mest ved en god krimi. Jeg blev holdt på kanten af stolen. Faktisk i en sådan grad at mine tanker ofte fløj tilbage til bogen, mens jeg lavede andet. Jeg var hele tiden nysgerrig og læste med spænding det næste kapitel. Maestro er en rigtig velskrevet krimi med et vellykket plot, der ikke afslører sig selv.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.