"Victoria" af Daisy Goodwin - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

“Victoria” af Daisy Goodwin

Læseren henføres til 1800-tallet med pomp, pragt og kongelige intriger. “Victoria” rummer det hele, og formår at drage læseren med sig ind i sin verden hvor det er mændene, der har det sidste ord og hvor kvinder helst skal ses, men ikke høres.

"Victoria" af Daisy Goodwin - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “Victoria” // Forfatter(e): Daisy Goodwin // Forlag: Politikens Forlag // ISBN: 9788740037814 // Serie: – // Udg. dato: 01-05-2017 // Sideantal: 400 // Original titel: “Victoria”  // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

En tidlig junimorgen i 1837 vågner den attenårige prinsesse Victoria op til nyheden om, at hendes onkel, William IV, er død. Hun er nu dronning i verdens mest magtfulde nation. I de kommende uger og måneder vil det vise sig, om den overbeskyttede unge kvinde kan leve op til den rolle, eller om hun vil blive et lydigt og nyttigt redskab for sin mors magtsyge rådgiver Sir John Conroy.
Hun får uvurderlig støtte fra sin premierminister Lord Melbourne. Han er gammel nok til at være hendes far, men han tiltrækkes uhjælpeligt af den unge kvinde. Og hun af ham, for han er den eneste, der ser, at hun vil blive en stor dronning.

Victoria er historien om den purunge prinsesse, der en dag vågner op i en helt ny rolle – hun skal være dronning.

Hun er en ung kvinde, der har levet et overbeskyttet liv både fra sin mor, men også dennes rådgiver. Selv tjenestefolkene har haft ordrer på at skærme hende for alt på hendes egen alder. Derfor besidder hun også ungdommens naivitet, da hun træder ind i sin nye rolle som dronning. Ingen tror, hun vil klare rollen. De fleste forventer, hun blot vil blive et redskab for andre, men Victoria vil det anderledes. Hun fatter med tiden stor sympati for sin premierminister, som hun hverken kan eller vil undvære som tingene skrider frem. Dette bliver gjort til genstand for stor interesse fra flere kanter, men hun vedbliver at holde det nære forhold. Han er nemlig ikke alene uvurderlig i sin stilling, men også fordi han er den eneste, der rigtig tror på hende både som person og som dronning. Det skal vise sig, at der er meget arbejde for en dronning, især i en verden domineret af mænd. En verden hvor hun samtidig skal finde sin vej.

"Victoria" af Daisy Goodwin - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

At jeg elsker den historiske genre i romanerne, er efterhånden ikke nogen hemmelighed

Men Victoria formåede at fange mig fra allerførste side. Daisy Goodwin har skrevet en ikke alene fængende og historisk interessant roman, men samtidig også en sød historie om ungdoms naivitet og første spirende følelser. Historien tog hurtigt fart og skred frem, levende og ungdommeligt.
Historien blev aldrig kedelig, og det selv om fortællingen hverken er actionspækket eller på anden måde hvor læseren taber pusten. Det skal da lige være over sproget som rammer perfekt ned i tidsalderen for bogen. Jeg har stadig tv-serien af samme navn og forfatter til gode, men jeg har hørt meget godt om den. Hvis den matcher bogen, hvilket jeg har hørt, er jeg sikker på, jeg også vil knuselske den. Bogen kan jeg i hvert fald til fulde anbefale alle.

1 tanke om ““Victoria” af Daisy Goodwin”

  1. Pingback: Kommende udgivelser #7 - marts og april 2018 ~ boganmeldelser og bogsnak hos Bogfinken!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.