"Ti små åndedrag" af K. A. Tucker - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

“Ti små åndedrag” af K. A. Tucker

Bogen, der er blevet kaldt bevægende og smuk af selv kendte bestseller-forfattere, og jeg er helt enig. K.A. Tucker har med Ti små åndedrag bragt os en smuk kærlighedshistorie som stikker dybere end så mange andre. Selv ikke trivielle oplevelser og gennemskuelige plot-twists kan få mig til at synes mindre om denne skønne historie.

"Ti små åndedrag" af K. A. Tucker - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “Ti små åndedrag” // Forfatter(e): K.A. Tucker // Forlag: Lovebooks // ISBN: 9788711566985 // Serie: Ten Tiny Breaths #1 // Udg. dato: 27-02-2017 // Sideantal: 352 // Original titel: “Ten tiny breaths”  // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Kacey er kun 20 år gammel og hendes liv er et totalt kaos. Et forfærdeligt biluheld har taget de fleste af dem hun elsker fra hende, og 4 år efter er alt stadig et stort tomrum.

Kacey vil gerne starte på en frisk og sammen med sin lillesøster Livie rejser de fra Michigan til Miami for at få et nyt liv. Det er ikke nemt, når ens følelsesliv er alt andet end afklaret. Og heller ikke når naboen sætter nogle følelser i gang, der ikke er blevet følt før. 

Da vi møder Kacey og Livie, er de lige ankommet til Miami til deres nye liv.

De er på vej til at starte på en frisk, og alt er godt. Men det er alt ikke. De bærer på en frygtelig fortid, som har mærket især Kacey for livet. Hun tør ikke lade folk komme sig nær og vil nogen trykke hendes hånd, får hun koldsved og panikanfald. Kun Livie, må komme tæt på. De to søstre er uadskillige og er nu flygtet sammen, for at starte sig et liv, langt væk fra fortiden og resterne af deres brogede familie.
Det er absolut ikke meningen, at der skal inkluderes et følelsesliv i Kaceys liv. Slet ikke nu. Men da Trent, den mystiske nabo, alligevel får skubbet sig ind i hendes liv, spirer der noget op på trods. Men det skal vise sig, at de har mere tilfælles end nogen kunne tro, og måske sætter det en stopper for alt.

“Ti små åndedrag… Grib dem. Mærk dem. Elsk dem.”

Jeg havde fået spoilet historien fra Ti små åndedrag lidt på forhånd desværre..

Det gjorde jo at jeg ret hurtigt regnede de forskellige plot-twists ud på forhånd, men alligevel blev bogen ikke kedelig for mig. Sproget er ungt og levende, historien virker sandsynlig og personerne er rigtig velskrevne. Jeg er selv en person, der ikke er ligetil og som kender til facade. Derfor kan jeg godt relatere til Kaceys væremåde, omend det naturligvis er en noget anden situation og årsag. Men alligevel forstår jeg hendes tilbageholdenhed og modvilje overfor den mulighed for lykke og kærlighed, der byder sig. Jeg synes, selv historien er rigtig velskrevet og jeg er imponeret over K.A. Tuckers måde at skrive en så fængende og rørende historie. Klart anbefalelsesværdig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.