" I det øjeblik, var jeg din" af Mhairi McFarlane - Bogfinkens bogblog

” I det øjeblik, var jeg din” af Mhairi McFarlane

Mhairi McFarlane fortsætter med sine skønne, humoristiske og romantiske fortællinger. Ligesom de tidligere (Fra og med dig, Det er ikke mig, der er dig og Findes der en, findes der flere) har hun formået at skabe et finurligt univers der er fuldt ud relatérbart og hamrende sjovt at være læser til.

" I det øjeblik, var jeg din" af Mhairi McFarlane - Bogfinkens bogblog

Sponsoreret indlæg – anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “I det øjeblik, var jeg din” // Forfatter(e): Mhairi McFarlane // Forlag: HarperCollins Nordic // ISBN: 9788771911329 // Serie: – // Udg. dato: 01-05-2017 // Sideantal: 464 // Original titel: “You had me at hello”  // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Rachel og Ben. Ben og Rachel. Det var altid de to imod hele verden, indtil at alt brasede sammen. Der er nu gået 10 år, siden de sidst så hinanden, da Rachel på en regnvejrsdag løber ind i Ben. For Rachel er det som om, tiden har stået stille. Men Ben er gift, og det er Rachel ikke.
Rachel kan mærke, hvordan alt vender tilbage til hende efter mødet – også det knuste hjerte, som vist aldrig helt er helet i løbet af de sidste 10 år.

I det øjeblik, var jeg din er den fjerde bog, jeg læser af Mhairi McFarlane. Ligesom de foregående er jeg helt smeltet..

Jeg ved ikke hvad det er ved Mhairi McFarlane. Hun formår at skrive et fuldt ud realistisk univers fyldt med skævheder, finurlige indslag og frem for alt – humor. Historien er ganske triviel – Ben og Rachel havde engang et tæt forhold, men deres liv gled fra hinanden og tiden gik. Nu er der gået 10 år, og de mødes atter igen. For Rachel blusser der følelser op fra de forgangne år. Ben er til gengæld blevet gift nu, i modsætning til Rachel som skulle have været gift..

Jeg tager en dyb indånding og mærker en tung vægt under mine ribben, en smerte, jeg kan prøve at opløse med vin. Det har virket tidligere.
“Jeg er ikke sikker på, at det er en god idé med det bryllup.”
Så er det ude.

Én af de ting, jeg elsker ved Mhairi McFarlanes bøger er personerne..

De har altid fejl, mangler og skævheder. De træffer dumme beslutninger. De gør dumme ting. De forelsker sig, får deres hjerte knust og rejser sig igen. De finder indimellem også kærligheden. Men frem for alt er de realistiske. Jeg kommer altid til at holde så mægtig meget af dem. I det øjeblik, var jeg din er heller ingen undtagelse på dette punkt.

“Problemet er, at selv efter alle de her år, er der ingen, jeg hellere ville blive langsomt træt af, se blive senil og dø, end Ben.”

Sproget er levende og humoristisk. Historien velskrevet og med tilpas fordelt dybde og triviel kærlighedshistorie. Fortællingen er meget basal, men Mhairi McFarlane løfter den og gør den til noget særligt. Helt klart anbefalelsesværdig for alle romantikere – det er hele Mhairi McFarlanes forfatterskab.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.