"Skrøbelige skønhed" af Amy Harmon - Bogfinkens bogblog

“Skrøbelige skønhed” af Amy Harmon

Amy Harmons fortælling blæste mig aldrig bagover af benovelse, men krøb nærmere langsomt ind under huden på mig. Jeg kom til bogen med store forventninger. Nogle blev opfyldt, andre ikke. Og undervejs fik jeg nogle helt tredje forventninger og forhåbninger.

"Skrøbelige skønhed" af Amy Harmon - Bogfinkens bogblog

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “Skrøbelige skønhed” // Forfatter(e): Amy Harmon // Forlag: Lovebooks // ISBN: 9788711557105 // Serie: – // Udg. dato: 13-02-2017 // Sideantal: 370 // Original titel: “Making faces”  // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Fern har været forelsket i Ambrose, byens populære fyr, så længe hun kan huske. Ambrose var både smuk og uopnåelig, hvorimod Fern var klassens stille pige. Efter skolen drager Ambrose i krig, men da han vender hjem, er det med ar på både krop og sjæl. Rollerne er nu pludseligt byttet rundt: Ambrose mistede sin skønhed til krigen og Fern er ikke længere en grim ælling.

De to begynder langsomt at opbygge et venskab, da den sårede Ambrose og stadig følsomme Fern mødes igen. Sammen med Bailey, Ferns gode ven, begynder de at bruge deres dage sammen i deres hjemby i Amerika. Deres lille gruppe knytter lige så stille et stærkt venskab, og med tiden begynder Ambrose at få øjnene op for den stille pige, som har elsket ham, lige så længe hun kan huske.

Da Skrøbelige skønhed starter, er vi tilbage i tiden på skolen.

Ambrose er smuk, eftertragtet og uopnåelig. Fern er klassens stille pige, der i stilhed sukker efter Ambrose. Vi lærer langsomt de to at kende, sammen med Ferns bedste ven Bailey. Skoletiden byder Fern på mange slag både i forhold til hendes kærlighed til Ambrose og ikke mindst at hun bare stikker udenfor mængden og dermed er et oplagt offer på nogle punkter.
Efterhånden som fortællingen skrider frem, går tiden og Ambrose vælger, stik mod alle andres forventninger, at drage i krig. Han overtaler sin vennekreds til at tage med, og sammen drager de afsted. Men ikke alle vender hjem. Ambrose har, ud over at miste sine venner, ar på krop og sjæl. Ar, han skal finde ud af at overkomme for at overleve. Alt imens er Fern blevet en smuk og kløgtig pige med alle muligheder. Rollerne som “skønhed og udyr” er byttet om.

"Skrøbelige skønhed" af Amy Harmon - Bogfinkens bogblog

Skrøbelige skønhed.. Jeg synes ærligt ikke titlen er den bedste..

Jeg forstår den ikke helt og synes at mange andre titler ville være mere rammende. Men fortællingen er sød omend forudsigelig. Bogen får ikke sine 5 hjerter bare på fortællingen alene, for den er på nogle punkter forudsigelig og banal. Smuk dreng, grim pige. Krig og tid. Dreng bliver grim, pige er blevet smuk. Og så selve Ambroses person irriterer mig i store dele af bogen. Men når alt det er sagt, så krøb bogen bare ind under huden på mig alligevel. Den skrøbelige dreng, der vender tilbage fra krigen, såret både fysisk og psykisk. Ferns sympatiske måde at være på, der straks ønsker at hjælpe Ambrose på alle måder hun kan. Den skrøbelige kærlighed, der bygges op imellem dem.

Jeg synes, Skrøbelige skønhed er en anbefalelsesværdig bog til romantikere. Kleenex skal man nok have med, men man skal lade være med at stille for mange forventninger op. Det ér ikke en historie uden lige. Til gengæld er det en sød, romantisk og tankevækkende bog, som kryber under huden og sætter sig fast i hjertet.

Jeg synes egentlig slet ikke, min anmeldelse yder bogen retfærdighed, men jeg har svært ved at udtrykke mig helt klart om bogen. Min anbefaling: Læs den selv!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.