The Knot of King Gordius af Peter Bundy - Bogfinkens bogblog

The Knot of King Gordius af Peter Bundy og Per Andersen

“En gordisk knude er en knude der ikke kan bindes op. I dag bruger vi udtrykket om et uløseligt problem“. Historien om den gordiske knude i form af et svært valg der må træffes og som får konsekvenser mange år senere, er hvad The Knot of King Gordius giver os her i bogen.

The Knot of King Gordius af Peter Bundy - Bogfinkens bogblog

SPONSORERET INDLÆG – ANMELDEREKSEMPLAR FRA FORFATTERNE

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: “The Knot of King Gordius” // Forfatter(e): Peter Bundy & Per Andersen // Forlag: Createspace Independent Publishing Platform // ISBN: 9781523426164 // Serie: – // Udg. dato: 22-06-2016 // Sideantal: 258 // Original titel: “The Knot of King Gordius”  // Læst på: Engelsk

Bogfinken bogblog

As the war in Europe escalates in 1939, seventeen-year-old Peg Kuhr, along with her sister, travel from Denmark to the United States to live with family until the war is over.
Shortly after arriving, Peg discovers she is pregnant. Peg’s aunt is supportive, but they know Peg’s biological father would be furious and keep the pregnancy a secret.
Peg gives birth to a boy named Richard and harbors the hope that she will one day reunite with the child’s father. But as the war intensifies in 1942, Peg’s boyfriend in Denmark suggests that they move on with their lives.
Devastated, Peg eventually finds love again, but her new fiance is not ready for children. With Richard still a secret, Peg is faced with a irreconcilable dilemma-and makes the heart-wrenching decision to put her two-and-a-half-year-old son up for adoption.

The Knot of King Gordius byder på svære dilemmaer..

17-årige Peg Kuhr rejser sammen med sin søster væk fra Danmark og krigen, for at slå sig ned i USA hos familie. Men da opdager Peg, at hun er gravid. Hun støttes af dele af familien, men hendes far ville blive rasende og derfor er de nødt til at hemmeligholde graviditeten. Ud af det kommer en dreng ved navn Richard. Hans biologiske far bor stadig i Danmark og mulighederne har ikke budt sig for at de kunne genforenes og efter noget tid beslutter de sig for at komme videre med deres liv. Peg møder det store dilemma da hun påny finder kærligheden. Hun finder en mand, der ikke er klar til børn. Hun tør ikke andet end at give Richard videre, selv om det smerter hendes hjerte dybt.

“Smile though your heart is aching. Smile even though it’s breaking.
When there are clouds in the sky, you’ll get by.”

Alt det er Richard ganske uvidende om under sin opvækst i en god familie. Men da han på et tidspunkt overhører en kommentar fra en anden omkring sig selv, planter det et frø i ham som gør ham usikker på hans sande identitet.

Selvom jeg synes, The Knot of King Gordius bød på meget, vandt den mig aldrig helt.

Sproget var let, stemningen god. Alligevel vandt bogen mig aldrig helt. Jeg kunne godt lide historien, og den var meget velskrevet. Historien om arme Peg, der tvinges væk fra sin kærlighed og må tackle svære problemer alene.. Det var en rørende historie med mange facetter. Alligevel savnede jeg mere. Jeg savnede mere handling og ikke så meget fortælling i nogle dele af bogen. Misforstå mig ikke, jeg synes historien var god. Jeg synes også måden, den blev fortalt på, var god. Men den gav mig ikke en følelse af, hele tiden at ville vide mere. I nogle dele var det mere pligt end lyst at læse videre. Andre dele vandt lysten klart. Jeg forstår grunden til titlen, men jeg synes den er en anelse malplaceret. Dilemmaet, Peg møder er ikke uløseligt. Det er ingen af hendes problemer. Det er ubehageligt, skrækkeligt og forfærdeligt. Men ikke uløseligt.

Men min mening om titlen har for så vidt ikke noget med bogens indhold at gøre. Bogen og dens fortælling er rørende, velskrevet og interessant. Den er anbefalelsesværdig på den baggrund.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.