Kongens København af Claus Høxbroe - Bogfinkens bogblog

Kongens København af Claus Høxbroe

SPONSORERET INDLÆG

Kongens København af Claus Høxbroe - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 2 ud af 5

Titel: “Kongens København” // Forfatter(e): Claus Høxbroe // Forlag: Gentlemen’s Jockey Club // ISBN: 9788799933044 // Serie: – // Udg. dato: 2017 // Sideantal: 152 // Original titel: “-”  // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Høxbroe har flyttet så godt som hvert år for at komme hele byen rundt. I over et halvt år var københavnske hoteller hans hjem, og efter eget valg tilbragte han et år som hjemløs. Alt sammen i skriftens tjeneste.

København er en grundpille i Claus Høxbroes forfatterskab og har været et gennemgående tema siden debuten i 2006. ‘Kongens København’ er en kærighedserklæring til et forhold, der er lige så glødende som altid.

Kongens København er en kærlighedserklæring fra Claus Høxbroe

Det er tydeligt at læse, at byen København har en særlig plads hos Claus Høxbroe. Det skal man ikke langt ind i digtenes verden for at opdage. Han kender byen ud og ind. På godt og ondt. Hver lille bydel, hver lille genvej og krinkelkrog. Han har flyttet rundt og på den måde oplevet mere af byen end andre kan prale med. Derfor er digtsamlingen fuldstændig autentisk og ægte. Der er intet forstillet eller falskt, kun ægte kærlighed og respekt for byen, han elsker.

Jeg er ikke selv fascineret af København, og derfor vandt digtsamlingen mig heller ikke..

Jeg ville ønske, jeg havde elsket Claus Høxbroes fortælling om København. Men det gjorde jeg ikke. Måske er jeg farvet af min opvækst her i stille og rolige Jylland? Måske er jeg bare for meget jyde til at blive fascineret af den store by, derovre på øen. Jeg kunne godt læse kærligheden til byen og blev imponeret af fortællingen på den front. Men den dybere følelse, manglede jeg at få ud af bogen.

Digtsamlingen er letlæselig i almindeligt dansk sprog. Det er på et niveau hvor poesi er forståeligt og levende. Den er velskrevet og interessant. For læsere, der er interesseret i digte generelt, eller som deler fascinationen af den store by, vil den nok interessere mere end den gjorde for den lille jyde her.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.