Fiktive crush fra bogverdenen - Bogfinkens bogblog

Fiktive crush fra bogverdenen

De fleste af os, har garanteret været der. Vi læser bøger, fordyber os i deres fortællinger, mærker deres følelser.. Indimellem opsluges vi fuldstændig, og forelsker os hovedkuls i de fiktive personer, der for os, virker så virkelige. Jeg har i hvert fald været der. Mange gange – især som yngre. Den dag idag vil jeg ikke kalde det deciderede fiktive crush længere, men snarere en dyb længsel efter den slags kærlighed, man finder i en god fortælling. For selvom man finder kærlighed alle steder, er der alligevel ikke noget som den fiktive verden.

Fiktive crush i bogverdenen

Jeg har gennem tiden læst mange kærlighedsromaner. Jeg er faldet for rigtig mange fiktive personer, og herunder vil jeg dele et par af “mine”. Det er lidt sjovt at tænke over hvad det er, der gør de forskellige til egnede fiktive crush. Hvad det er, ved deres beskrivelser og ud fra hvilken kontekst.

Gilbert Blythe

Fiktive crush fra bogverdenen - Bogfinkens bogblog

Man kan ikke lave sådan en liste, uden Gilbert Blythe. Han var noget nær min første store fiktive forelskelse. Det var dog ikke fra bøgerne, idet jeg først langt senere læste Anne fra Grønnebakken. Min betagelse af ham kom fra filmatiseringen jeg troligt så hvert år op til jul. Forfatterens måde at lave denne charmerende og drillesyge dreng, som morer sig kosteligt på Annes bekostning, men som udvikler langt varmere følelser hen af vejen. Hans rejse til at blive en respektfuld, intelligent mand der tydeligvis hele livet elsker sin Anne inderligt, uanset hvad livet byder dem. – og så gør det absolut intet negativt at han er mørkhåret med mørke øjne.. Altså, se lige på ham 🙂

Edward Cullen

Fiktive crush fra bogverdenen - Bogfinkens bogblog

En sjæl fra en anden tid, dybt romantisk og så også lige udødelig vampyr. What’s not to like? Jeg ville ikke selv bryde mig om at danne par med en kold vampyr, men hans væsen er charmerende og stærkt. Forfatteren har formået, med vampyrdelen lagt til side, at kreere end mand hvis sjæl tydeligvis er gammel og derfor indeholder andre værdier end ellers. Hans dybe følelser, charmerende væremåde og beskytterånd giver ham en hel særlig plads indenfor mine fiktive crush.

Christian Grey

Fiktive crush fra bogverdenen - Bogfinkens bogblog

Jaja, bevares… Den er måske en anelse cheasy, og nogle vil rulle øjne. Jeg vil gerne lige slå fast – ja – jeg er Fifty Shades fan! Men nej, det er ikke for at læse om al den sex i bøgerne, mange ser lidt skævt til. Jeg er dybt fascineret af forfatterens måde at skabe en historie, der selv for en blufærdig person som jeg, virker tiltrækkende og til tider endda romantisk. Christian Grey er den magtfulde mand, der har hele verden i sine hænder. Han kan alt og har magt til alt. Han er succesfuld, rig og hamrende eftertragtet. Kort sagt – han er uopnåelig. Så skriver forfatteren en historie, hvor den uopnåelige mand bliver netop opnået af en ‘plain and simple’ naboens pige. Hende der intet har og ikke er noget. Kort sagt – en som du og jeg. Det kan ikke andet end fascinere og tiltrække.

Mr. Darcy

Fiktive crush fra bogverdenen - Bogfinkens bogblog

Han må og skal nævnes. Jeg kan ikke undlade manden fra en af de mest læste klassikere gennem tiden. I Stolthed og fordom er han en person, der misforstås grusomt til en start. Han udvikler i al hemmelighed dybe følelser for en kvinde og det er altsammen meget fint. Men først da han endelig kommer ud med sproget, tager kærlighedshistorien fart og bliver romantisk. Han er den list mystiske type, som man kan nære mange tanker om, men aldrig rigtig ved fordi han er den person, han er. Han er respektabel, intelligent og frem for alt viser han sig at rumme dybe følelser, han ikke bare blaprer ud med eller deler for enhver.

 

Hvad er dine fiktive crush? Hvad mener du selv om dem, jeg har nævnt her i indlægget?

 

5 tanker om “Fiktive crush fra bogverdenen”

 1. Åh, fiktive forelskelser er noget af det bedste! Når man ikke kan lade være med at smile hver gang HAN bliver nævnt. Darcy og Gilbert B. er jeg helt pjattet med. Har faktisk aldrig læst Twilight, men har overvejet det her på det seneste …

  Vil gerne tilføje Bill & Eric fra True Blood-bøgerne – især Bill *suk*

  Til gengæld kan jeg blive rigtig irriteret når jeg forventer et boy-crush og det ikke sker. Fx blev jeg meget skuffet over Daughter of Smoke & Bones-serien fordi jeg ikke faldt for den mandlige hovedperson – ham som det var meningen man skulle crushe på. Jeg bliver bare aldrig vild med engle-mænd :-/

  1. Åh jeg er helt enig <3

   Jeg har til gengæld True Blood-bøgerne til gode, men det lyder som om Bill og Eric er værd at stifte bekendtskab med 😉

   Åh ja, det er træls - jeg har også nogle hvor det bare ikke sker. Hvis forfatteren drister sig til at give dem for mange usympatiske træk er det også bare et crush der ikke sker! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.