Kongedømmet Abestoria af Bjarne Steen Christensen - Bogfinkens bogblog

Kongedømmet Abestoria af Bjarne Steen Christensen

SPONSORERET INDLÆG

Kongedømmet Abestoria af Bjarne Steen Christensen - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forfatteren

Bogfinken bogblog - 1 ud af 5

Titel: “Kongedømmet Abestoria” // Forfatter(e): Bjarne Steen Christensen // Forlag: Forlaget Mellemgaard // ISBN: 9788793366930 // Serie: – // Udg. dato: 13-11-2015 // Sideantal: 438 // Original titel: “-”  // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

I en fjern galakse, lysår fra jorden, findes en ukendt verden, og her ligger landet Kongedømmet Abestoria. I denne verden lever menneskelignende skabninger, som er halvt menneske, halvt primat.

Bogens første afsnit handler om pigen Sally, der en råkold vinterdag fortvivlet forlader sit barndomshjem efter farens korporlige og uretfærdige afstraffelse af hende. Under en forrygende snestorm flygter hun ud ad landevejen op mod den gamle landsbykirkegård. Her søger hun tilflugt på en bænk over for sin tvillingebror Noahs og sin oldemors gravsteder. Mens Sally sidder skælvende af kulde på bænken, kan hun pludselig skimte en pigeskikkelse i en tynd hvid kjole, som står foran et stort egetræ og smiler til hende. Som i utallige andre nærdødsoplevelser, der opleves af mennesker verden over, udspiller handlingen sig herefter i en vidunderlig verden i efterlivet. Her genforenes Sally med sine afdøde slægtninge: hendes elskede oldemor og hendes tvillingebror Noah, som døde af en kræftsygdom og forlod livet i en tidlig alder. Også hendes hest Sulle møder sin ejer igen. Senere i handlingen ankommer de to søskende til Kongedømmet Abestoria.

Forfatteren til Kongedømmet Abestoria, Bjarne Steen Christensen er oprindelig bankuddannet og har arbejdet som mellemleder.

Og hvordan springer en mand fra sådan et job, til at skrive en fantasy bog som denne? Det var også min tanke, da jeg åbnede første side af bogen. Heldigvis for mig og alle andre nysgerrige, var det netop det, forfatteren startede med at forklare. En række mystiske hændelser efter et tragisk dødsfald i den nærmeste familie var åbenbart hvad der lagde grund for det.

Sally er en sød og sympatisk pige, der er blevet misforstået og afstraffet. Derfor har hun forladt sit hjem i en skrækkelig snestorm. Vi følger hende, fordybet i sine tanker, som hun søger mod den velkendte kirkegård. På bænken ved sin tvillingebror og oldemors gravsted, funderer hun over mange ting, inkl. livet. Hvad Sally oplever herefter, kan bedst beskrives som en nærdødsoplevelse, hvor hun ser en anden version af sig selv, der leder hende til en anden verden – efterlivet. Her genforenes hun med kendte slægtninge som hendes bror, oldemor og mange andre.

Desværre ramte Kongedømmet Abestoria mig bare aldrig helt som den skulle…

Jeg tog igennem hele bogen mig selv i at kede mig. Det er skrækkeligt at indrømme, men ikke desto mindre sandt. Sproget er levende og beskrivende, men til tider groft og unødvendigt. Jeg fandt ikke meningen i bogen, som gjorde at jeg egentlig havde lyst til at læse den. Jeg har derfor også svært ved at se, hvem jeg skulle anbefale den til, for den mangler efter min mening bare så meget i fortællingen, for at jeg ville finde den underholdende at læse.

 

3 tanker om “Kongedømmet Abestoria af Bjarne Steen Christensen”

 1. Hej Benedikte.

  Jeg må indrømme, at jeg holder mest af bøger med humor og fantasi. Det synes jeg er med i min bog. Krimier om vold og mord er ikke lige mig. Men som du skriver, er mangfoldighed en god ting.Du skriver også, at sproget i min bog til tider er lidt groft og unødvendigt. Her går jeg ud fra, at det er episoderne som handler om sex, du tænker på.

  Men bogen handler jo også om primater og aber har altså et andet syn på sex end os mennesker.Sex er jo også livets krydderi, selvom det for os mennesker foregår indenfor hjemmets fire vægge.
  Men tak for din indsats
  Bedste hilsner
  Bjarne

 2. Hej.
  Tak for din anmeldelse, selvom det gjorde lidt ondt at læse den. Men det trøster mig, at der er ligeså mange meninger, som der er anmeldere. Nogle kan lide krimier andre kan lide fantasy. Sådan er det bare.
  Forlagets konklusion var ellers helt i top.

  Konklusion: En spændende og anderledes bog med en bred verden af karakterer, miljøer og begivenheder, som vil tiltale enhver fantasylæser.

  Rikke Reinholdt Petersen
  Redaktør
  Forlaget mellemgaard

  1. Hej Bjarne

   Det er altid rigtig ærgerligt at skrive en ikke-positiv anmeldelse, men som du selv skriver så er der lige så mange meninger, som der er anmeldere.
   Mangfoldighed og forskellighed er kun godt, men så kan alle heller ikke have samme følelser for de samme bøger.
   Jeg er dog glad for at have stiftet bekendtskab med dit forfatterskab, uanset at dette ikke lige var bogen for mig.

   Mange hilsner Benedikte

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.