Det ender med os af Colleen Hoover - Bogfinkens bogblog

Det ender med os af Colleen Hoover

SPONSORERET INDLÆG

Det ender med os af Colleen Hoover - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: “Det ender med os” // Forfatter(e): Colleen Hoover // Forlag: Lovebooks // ISBN: 9788711568477 // Serie: – // Udg. dato: 30-05-2017 // Sideantal: 413 // Original titel: “It ends with us”  // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Når den, der elsker dig højest, også er den, der gør dig allermest ondt.

Da Lily falder for den flotte neurokirurg Ryle, er det næsten for godt til at være sandt. Hun har ikke altid haft det let, men nu ser alting lyst ud. Selvom Ryle er imod faste forhold, giver han snart efter for sine principper, og Lily er lykkelig. Men der er alligevel noget ved Ryle, der giver skår i glæden – og da Lilys ungdomskæreste Atlas en dag dukker op, trues alt, hvad Lily og Ryle har opbygget sammen.

Colleen Hoover er en fuldstændig enestående forfatter, det beviste hun allerede i Forbandede kærlighed og Måske en dag. Hun hamrer det endnu engang fast på alle måder med Det ender med os. Sproget, fortællingen, personerne – simpelthen bare det hele spiller sammen og kreererer den mest fantastiske fortælling, som på samme tid også er den mest skrækkelige. Den er præcis som den må og skal være. Den knuser hjerter, og den samler dem igen.

Det ender med os af Colleen Hoover - Bogfinkens bogblog

Det ender med os er fiktion, men med grobund i hændelser fra virkeligheden.

Colleen Hoover har i interviews fortalt, at selvom Det ender med os ligesom hendes forrige bøger er fiktion, er den alligevel et produkt af virkelige hændelser. Historien er inspireret af hændelser primært fra hendes mors liv. Det var derfor også vigtigt for hende at få personerne helt rigtige, og fortælle historien på den rigtige måde. (læs evt. interview her)

Første gang Lily og Ryle møder hinanden, har de begge to det rigtig skidt med ting der er sket i deres liv. De kender ikke hinanden, men snakker en smule sammen og skilles herefter. Livet byder dog at de aldrig helt glemmer hinanden og mødes igen. Ryle ønsker ikke et fast forhold, men det forhindrer ikke Lily i at falde for ham. Med tiden slækker han på sine principper, men der er et eller andet, der skurrer i deres forhold. Tingene er ikke helt, som de burde være, og det får større betydning, end man kunne forestille sig.
Da Lilys tidligere store kærlighed også dukker op, kompliceres tingene yderligere, men det får også nogle ting til at stå klart.

“Lily,” siger han med eftertryk. “Der findes ikke dårlige mennesker. Vi er alle sammen bare mennesker, som undertiden gør noget dårligt.”

Det ender med os af Colleen Hoover - Bogfinkens bogblog

Selvom Det ender med os handler om et svært emne, er der plads til humor og grin undervejs

Én ting jeg (også) elsker ved Colleen Hoovers bøger er hendes humor og måde at skrive levende og underholdende på. Hun formår at skrive bøger med samtaler, der er realistiske og giver smil på læben. Jeg har skraldgrinet til passager i hendes bøger, ligesom jeg har tudbrølet. Denne fortælling er ikke anderledes på det punkt.

“Ryle,” siger jeg varsomt. “Har du i ramme alvor lige banket på niogtyve døre, for at du kunne få sagt til mig, at tanken om mig gør dit liv til et helvede, og at jeg bør have sex med dig, så du aldrig behøver at tænke på mig igen? Tager du gas på mig lige nu?”

Jeg er enig i alle de andre anmeldere, der mener, Colleen Hoover har overgået sig selv denne gang. Jeg er absolut, helt og aldeles vild med Det ender med os og vil anbefale den til enhver, der efterspørger en god kærlighedshistorie (og til dem, der ikke gør).

Jeg kysser hende på panden, og giver hende et løfte. “Det slutter her. Med dig og mig. Det ender med os.”

 

1 tanke om “Det ender med os af Colleen Hoover”

  1. Pingback: Bogfinken - 5 bøger til Valentins Dag ~ boganmeldelser og bogsnak hos Bogfinken!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.