Stedbror af Isabella J. Steinicke - Bogfinkens bogblog

Stedbror af Isabella J. Steinicke

Sponsoreret indlæg

 Stedbror af Isabella J. Steinicke - Bogfinkens bogblog

[ Anmeldereksemplar fra forlaget ]

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: “Stedbror” // Forfatter(e): Isabella J. Steinicke // Forlag: Mellemgaard // ISBN: 9788771902150 // Serie: – // Udg. dato: 31-01-2017 // Sideantal: 283 // Original titel: “-” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Emmas forældre er gået fra hinanden, og Emma har boet alene sammen med sin mor, så lang tid hun kan huske. Da morens kæreste, Per, sammen med sønnen Hans flytter ind, betyder det, at Emmas liv ændres radikalt. Emma og Hans udvikler et tæt forhold, der i høj grad er belastet af Pers depression. Trods forældrenes advarsler om, at de kun skal være venner, bliver Emma og Hans hurtigt tiltrukket af hinanden. Forholdet kompliceres af Pers depression som følge af hans kones død. Derfor holder de deres følelser for hinanden hemmelige. Hans’ og Emmas følelser forbliver en hemmelighed, indtil de må indse, at de er nødsaget til at se realiteterne i øjnene, selvom det får vidtrækkende konsekvenser.

Jeg kan på ingen måde sætte mig ind i hvordan det er, at være forelsket i sin stedbror.

Men når det er sagt, synes jeg det er en interessant idé til en fortælling og at Isabella J. Steinicke gør det godt.

Stedbror møder vi Emma, der bor sammen med sin mor, dennes kæreste og hans søn, Hans. Hun er forelsket i Hans, og har længe næret de varme følelser for ham. Det gør det udfordrende at bo under samme tag og skulle agere som om hun er upåvirket. Emma er en stille pige, der aldrig rigtig siger noget, men Hans formår at finde noget i hende.
I fortællingen er vi med i deres dagligdag og følger med i rutiner, gøremål og dagligdags ting. Vi kommer langsomt ind i familien og ser det familiære forhold forandre sig og blive til noget andet for Emma og Hans. Det er nogle spirende følelser, der aldrig burde være spiret, men som alligevel sker sammen med en hel del skam, skyld og ikke mindst den konstante følelse af at gøre noget forkert.

“Han var den eneste, der på noget tidspunkt havde fået mit blod til at ræse, mine knæ til at blive til gele og mit hjerte til at banke så højlydt, at han måtte kunne høre det. Og så var han min stedbror.”

Forfatteren skriver godt, og har gjort en god debut med Stedbror.

At den så ikke topper bedømmelsesmæssigt har flere årsager. Historien i sig selv er god, og jeg kan godt lide forfatterens måde at skrive på. Det sker med stor indlevelse og gode beskrivelser hele vejen. Men selve fortællingen er noget langtrukken og triviel. Vi hører rigtig meget om dagligdags ting og rutiner. Vi læser om at Emma bader (en del), laver lektier, går til skole osv. Det overskygger lidt nogle gange, at vi simpelthen er med i alle dagligdagens gøremål. Bogen er ikke så lang, men indeholder til gengæld meget af det “overflødige” fra diverse gøremål. At den skulle omhandle stedfarens depression, synes jeg er skudt lidt ved siden af målet. På bagsideteksten lyder det til at depressionen skulle skygge over hele forholdet, men jeg synes egentlig, den er en meget lille del af bogen. Jeg kan godt lide plottet i bogen og ikke mindst udviklingen både af historie og personer. Det er en forfatter med noget på hjerte, og det fortjener de tre hjerter, den har fået.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.