Søndags citater #1

Søndags citater er mit lille nye tiltag på bloggen her. Det vil dukke op en gang imellem på – overraskelse 😉 – søndage. Det er en smule anerkendelse og ikke mindst kærlighed til nogle af de rigtig mange smukke, sjove eller skæve citater, jeg lægger mærke til under min læsning. Nogle af citaterne kommer herpå fordi de er romantiske og får mit hjerte til at slå. Andre knuser mit hjerte og får mig til at græde. Andre igen får mig til at grine højt eller fnise for mig selv. Fælles er bare, at det er nogle, jeg synes, fortjener en smule opmærksomhed og anerkendelse – og at blive delt til andre.

Søndags citater ~ Bogfinkens bogblog

For at sparke søndags citater igang på den helt rigtige måde, har jeg gravet lidt og fundet 5 af mine favoritter i den romantiske afdeling.

“Forgæves har jeg kæmpet. Det går ikke. Mine følelser lader sig ikke undertrykke. De må give mig lov til at fortælle Dem, hvor lidenskabeligt jeg beundrer og elsker Dem.”

Den, der kender sine klassikere, ved at ovenstående er fra Stolthed og fordom. Det er et citat, Mr. Darcy siger til Elizabeth Bennet for at fortælle hende dybden af hans følelser. Det er et smukt citat i mine øjne, fordi det er så dybt. Det er en svunden tids måde at udtrykke følelser på i den helt store skala.

“Problemet er, at selv efter alle de her år, er der ingen, jeg hellere ville blive langsomt træt af, se blive senil og dø, end Ben.”

Det her er ikke fra nogen klassiker eller noget stort litterært mesterværk. Det er fra Mhairi McFarlanes I det øjeblik var jeg din. Det er et udtryk for ‘everyday love’ som jeg synes er så smuk. Det er ikke nogen uopnåelig kærlighed, men den vi alle alligevel drømmer om. Den hvor vi får ham, der får hjertet til at slå lidt hurtigere, og hvor man lever lykkeligt til sine dages ende. Det er i hvert fald den kærlighed, jeg selv drømmer om. Det bedste venskab der bliver til dybere følelser og uendelig kærlighed.

“Jeg vil gerne takke hende. Fortælle hende, at jeg elsker hende, og at hun har trukket mig ud af mørket, ikke kun i aften, men lige siden den dag, hun fangede mig på det forkerte ben og kyssede mig i mit gamle værelse på drengekollegiet. Men jeg kan ikke finde de rigtige ord.”

Det her, er et smukt citat fra Faldet af Anna Todd. En bog der måske ikke var nogen fantastisk læseoplevelse, men som alligevel formår at røre mit hjerte en smule. Det er ord fra Hardin, rettet mod Tessa, men noget han aldrig reelt siger til hende. Det beskriver ham fra hans bedste side med de følelser, han har for hende. Det viser os samtidig hvad hun betyder for ham. Hun blev hans lys i mørket, hans redning og livs kærlighed.

“Han viste mig, hvordan man farer vild, og så lærte jeg mig selv at blive fundet igen.”

Gayle Formans måde at beskrive det på i Bare en dag. Det behøver ingen forklaring, det skal bare nydes.

"Måske en dag" af Colleen Hoover - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Hvis jeg skulle nævne én bog, som var fuld af smukke citater, jeg kunne gengive i uendeligheder, var det Måske en dag af Colleen Hoover. Jeg begrænser mig til ét, selv om det er svært. Den bog er simpelthen så spækket med sødme, romantik og ord, jeg bare har lyst til at fortælle alle andre.

 

Er nogle af mine søndags citater blandt dine favoritter?
Hvad er dine favorit citater?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.