Er du okay, Matthias? af Anika Eibe - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Er du okay, Matthias? af Anika Eibe

Sponsoreret indlæg

Er du okay, Matthias? af Anika Eibe - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

[ Anmeldereksemplar fra forlaget ]

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Er du okay, Matthias?” // Forfatter(e): Anika Eibe // Forlag: Tellerup // ISBN: 9788758826349 // Serie: Er du okay? #3 // Udg. dato: 12-05-2017 // Sideantal: 195 // Original titel: “-” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Jeg er bøsse. Homoseksuel. Bæskubber. Bagdørsindianer. Bøssekarl. Jeg kan blive ved, for der findes tusind øgenavne. Problemet er bare at jeg 1) ikke ønskede at afsløre min hemmelighed, og 2) jeg havde faktisk slet ikke lyst til at være bøsse. Alt i mig skreg efter at være normal. At være ligesom alle de andre. Matthias er homoseksuel. Ingen må vide det, for hans far vil slå ham ihjel hvis han finder ud af det. Men så er det godt at han har Thomas.

Thomas forstår alt, og han er så sød og sjov. Problemet er bare at Matthias aldrig har mødt Thomas … Kun på nettet.

Er du okay, Matthias? handler om meget mere end blot en homoseksuel dreng.

Vi møder Matthias, som er en stille og rolig, sympatisk dreng. Ganske almindelig og som alle andre – bortset fra at han er homoseksuel og absolut ikke ønsker at være det. Han vil bare gerne være, hvad han betegner som normal – altså ligesom alle sine venner. Han kan ikke dele det med nogen, for han ønsker ikke at nogen ved det. Samtidig har hans far PTSD og går amok over småting, så Matthias ved bare, hans far vil slå ham ihjel hvis det nogensinde kom frem, hvad han egentlig er. Matthias går derfor med alle frustrationerne selv, men online kan han være anonym og dele det med ligesindede mennesker. I et chatrum finder han Thomas. Han er alt det, Matthias har brug for, men kan man stole på én man kun har mødt online? Følelser, frustrationer og hemmeligheder præger livet, indtil det bliver for meget.

Er du okay, Matthias? af Anika Eibe - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Jeg er fan af Anika Eibes Er du okay? -serie.

Jeg synes serien tager fat i nogle meget vigtige punkter og gør at vi kan få talt om dem. Mobning, cutting, homoseksualitet – det er altsammen yderst aktuelle emner og vigtigt at vi anerkender dem. Det er forfærdeligt at være den udsatte, den anderledes, føle sig unormal. Vi er nødt til også at høre deres stemmer, for vi skal vide de er her. Anika Eibe beskriver på bedste vis problemstillinger og endda også meget der rækker ud over bare den aktuelle problemstilling. Matthias er ikke bare en homoseksuel dreng, der battler med den udfordring. Hans far har PTSD og læseren skal derfor også forholde sig til hvad det betyder for familielivet og Matthias’ situation. Matthias møder vennen Thomas online. En ven, der viser sig at gemme på en hemmelighed. Det sætter læseren i en situation hvor denne skal forholde sig til online-aspektet – kan man stole på folk online? Er folk reelle? Hvad er deres hensigter? Hvor vidtrækkende konsekvenser kan et onlinemøde få? Altsammen aspekter, der hører glimrende med til Matthias’ velskrevne og -fortalte historie.

Endnu engang stor applaus til forfatteren. Jeg glæder mig til at se, hvad den næste historie bliver om.

1 tanke om “Er du okay, Matthias? af Anika Eibe”

  1. Kære Benedikte
    Tusind tak for de skønne anmeldelser af mine bøger. Jeg er så uendelig taknemmelig for hver og en af dem. 🙂
    Mange tak fordi du gav dig tid til at læse og anmelde dem.
    Den næste kommer i øvrigt til at handle om usunde forhold, så Nanna er heller ikke ret okay. 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.