Vores kemiske hjerter af Krystal Sutherland - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Vores kemiske hjerter af Krystal Sutherland

Vores kemiske hjerter af Krystal Sutherland - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Vores kemiske hjerter” // Forfatter(e): Krystal Sutherland // Forlag: Lovebooks // ISBN: 9788711556849 // Serie: – // Udg. dato: 04-04-2017 // Sideantal: 304 // Original titel: “Our chemical hearts” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Henry har aldrig været forelsket, men en dag starter Grace i klassen. Hun ligner langt fra Henrys drømmepige, og det er tydeligt, at hun har det svært. Alligevel falder Henry for Graces uperfekte og ægte væsen, men kan han håndtere, at hun bærer på en stor sorg?

Vores kemiske hjerter viste sig at være noget helt andet end jeg på forhånd forventede.

Henry er en simpel dreng fra en kærlig opvækst, der drømmer om den samme store kærlighed som hans forældre. Han er romantisk og tror på den store kærlighed man ved er rigtig, når man føler det. Grace Town er… overhovedet ikke i nærheden af at være hans drømmepige. Alligevel drager hendes uperfekte væsen ham. Hun skiller sig ud, men gør det på den ægte måde. Hendes sære måde at være på, hendes mange lag af drengetøj, hendes stok. Hun er fyldt af hemmeligheder. Hvad Henry ikke til at begynde med ved, er at hun bærer på en stor sorg. En sorg der er så stor, at den kan spolere alt. Det på trods, begynder de to at lære hinanden at kende, og det sender dem på en rejse gennem glæder, oplevelser, sorger og en uvis fremtid. Da de bliver makkere på skolens blad, begynder også et mærkeligt og til dels meget kompliceret venskab. Et venskab som både er mere og alligevel mindre. Men uanset et venskab der gør dybt indtryk.

Problemet var, at jeg udmærket vidste, hvad jeg ville med Grace. Jeg ville i seng med hende, helt sikkert. Jeg ville være kærester med hende. Om nogle år ville jeg giftes med hende. Og når vi var blevet gamle, ville jeg drikke pebermyntete og læse Harry Potter for vores børnebørn på verandaen foran et gammelt hus på landet, mens vi så et tordenvejr nærme sig.

Vores kemiske hjerter af Krystal Sutherland - boganmeldelse - Bogfinkens bogblog

Jeg troede Vores kemiske hjerter var en sød, underholdende kærlighedshistorie med en romantisk slutning

Jeg tog fejl. I noget tid, forstod jeg ikke, hvad det var Krystal Sutherland ville give mig med bogen. Jeg slugte fortællingen, men jeg forstod den ikke. Jeg forstod ikke, hvorfor der er ting i denne verden, der ikke ender som jeg umiddelbart håber. Indtil jeg forstod. Jeg forstod at nogle gange, er det bare ikke meningen at noget skal være.

Det her er ikke fortællingen om en dreng, der forelsker sig i en pige, han kurerer hendes sorg og de lever lykkeligt til deres dages ende. Det er et øjebliksbillede. Det er fragmenter af en kærlighed mellem to, som ikke skal blive ved med at være der. Læseren indvies i bittesmå elementer, der sat sammen er en umulig kærlighed, fordi det bare ikke er meningen. Ikke nu.
De små øjeblikke er mange og smukt beskrevet af forfatteren, der giver os en smuk historie med en trist og tankevækkende kant.

Vores kemiske hjerter er en anbefalelsesværdig bog, der giver meget mere end man umiddelbart skulle tro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.