Jeg er Sif af Thomas Clemen - Bogfinkens bogblog

Jeg er Sif af Thomas Clemen

Sponsoreret indlæg

Jeg er Sif af Thomas Clemen - Bogfinkens bogblog

[ Anmeldereksemplar fra forlaget ]

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: “Jeg er Sif” // Forfatter(e): Thomas Clemen // Forlag: Modtryk // ISBN: 9788771467314 // Serie: – // Udg. dato: 31-03-2017 // Sideantal: 350 // Original titel: “-” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

For fire år siden blev Sif Magnisdóttir voldtaget og næsten dræbt i en gyde på Christianshavn. Siden har hun levet med invaliderende psykiske eftervirkninger og frygtet den dag, hvor hendes overfaldsmand – den beregnende psykopat Johan Pressler – vil blive løsladt.Da det sker, eksploderer en bandekrig i Københavns gader, orkestreret af Johan Pressler. Og da den traumatiserede krigsveteran Thor Eriksen bliver sendt af sted for at udrydde problemet Magnisdóttir, opdager Sif, at hun er en brik i et større spil. Men Sif har en hemmelighed. Hendes tid som offer er forbi.  

Jeg har det lidt ambivalent med hvad jeg egentlig synes om Jeg er Sif. Selve fortællingen var meget tung at komme igang med, men den blev bedre undervejs. Sif er dog en umådelig interessant person portrætteret i bogen. Hun har flere forskellige sider, som gør en god historie.

Jeg er Sif er fortællingen om Sif, der går fra offer til noget helt andet.

Sif blev for fire år siden voldtaget og næsten dræbt. Det har sat sine spor hos hende. Gerningsmanden har siddet i fængsel, men nu er tiden kommet til at han løslades. Det resulterer i en bandekrig med vidtrækkende konsekvenser. Gerningsmanden, Johan Pressler, har ikke ligefrem glemt Sif i mellemtiden.
Sif gemmer på en hemmelighed der rækker flere år tilbage og den kommer til at se dagens lys da konsekvenserne for gerningsmandens løsladelse går igang.

At jeg er ambivalent skyldes flere ting..

Først og fremmest, var bogen som nævnt meget tung at komme igang med. Fortællingen flød ikke godt fra start. Historien var kompleks og lettere kedelig efter min smag. Jeg skulle et godt stykke ind i bogen før den blev interessant. Det absolut mest interessante var Sif, hendes personlighed og hendes oplevelser. Der er en del overnaturligt med i bogen. Asatro, forudsigelser gennem drømme mv. – og den del er jeg ikke så imponeret af. Faktisk forringede det ret meget min læseoplevelse. Skal jeg læse en krimi, thriller eller tilsvarende, skal jeg få gåsehud. Det skal være realistisk og give mig myrekryb. Det udeblev her og jeg fik noget andet.. Men den får de 3/5 for historien, Sif og for den generelle læseoplevelse.

Jeg synes fortællingen var interessant, men den vandt mig ikke helt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.