Den evige brudepige af Lindsey Kelk - Bogfinkens bogblog

Den evige brudepige af Lindsey Kelk

Sponsoreret indhold

Den evige brudepige af Lindsey Kelk - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Den evige brudepige” // Forfatter(e): Lindsey Kelk // Forlag: HarperCollins Nordic // ISBN: 9788771911947 // Serie: – // Udg. dato: 01-08-2017 // Sideantal: 400 // Original titel: “Always the bridesmaid” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Da festarrangøren Maddie bliver spurgt om hun vil stå for sin bedste venindes bryllup, kan hun selvfølgelig ikke sige nej. Men med en bridezilla til en veninde, en krævende chef og en ven, som skal skilles, bliver det snart for meget at håndtere. Hertil kommeret nyt (og meget hot!) bekendtskab, som ofte og gerne ringer på hendes dør.

Alle vil have noget af Maddie – hvornår skal hun begynde at spille hovedrollen i sit eget liv.

Maddie lever af at være festarrangør. Da veninden Lauren skal giftes, har Maddie svært ved at sige nej til at stå for festen. Samtidig med annonceringen af brylluppet, kommer også meldingen om at den anden veninde, Sarah, skal skilles – hendes mands beslutning, og hun er forståeligt nok i kulkælderen og kræver venindeomsorg. Som om, det ikke var nok, kommer også nyheden om at Maddies ekskæreste, som hun stadig ikke er fuldstændigt ovre, har fundet kærligheden og skal giftes. Kombinationen af alle de ting sætter fokus på Maddies eget liv og forandrer det for altid.

Den evige brudepige er chick-lit på den gode måde

Jeg har læst flere bøger af Mhairi McFarlane som skriver fantastiske chick-lit bøger. Jeg måtte et par gange undervejs minde mig selv om at det ikke var hende, der var forfatteren. Det for mig betyder at det er en rigtig velskrevet og hamrende humoristisk bog, jeg er igang med at læse, når det sker.

Den evige brudepige møder vi et væld af skønne personligheder. De har hver sine særheder, styrker og virker som ægte mennesker. Samtidig er historien om skæppeskønne Maddie fortalt med humor. Den indeholder alle de udfordringer der gør hende til realistisk og skarp.

“Jeg er ikke noget, man køber og tænker, man kan sy lidt ind og ændre lidt på, indtil de er perfekte. Jeg kan ikke ændres. Jeg kan ikke sys ind eller lægges op. Jeg er, som jeg er.”

 Når fiktion kan lære læseren noget

Jeg kan godt lide at læse en god roman for at koble af. Men det gør ikke noget, når jeg lærer noget undervejs. Selv om man kunne forlades til at tro, en chick-lit er tomhjernet underholdning, kunne man ikke tage mere fejl. På en humoristisk og underholdende måde formår Lindsey Kelk at beskrive en situation i livet, mange kan forholde sig til. Jobbet hvor man ønsker en forfremmelse. Veninden, der lykkelig skal giftes. Den anden veninde, der skal skilles. Eksen, der har fundet en anden. Ens eget liv, der måske er gået i stampe. Hvordan man kommer videre derfra… Alt det giver Lindsey Kelk i Den evige brudepige et bud på, krydret med masser af humor og indimellem kloge ord.

“Det er ikke svært at møde nogen. Men det er svært at møde det menneske, der er den helt rigtige.”

Fortællermåden er anderledes, men historien kender vi godt. Det gør ikke bogen ringere, og den er klart anbefalelsesværdig.

1 tanke om “Den evige brudepige af Lindsey Kelk”

  1. Pingback: Bogfinken - Vi havde jo bare en pause af Lindsey Kelk ~ Bogfinkens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.