Hemmelighederne på Nanreath Hall af Alix Rickloff - Bogfinkens bogblog

Hemmelighederne på Nanreath Hall af Alix Rickloff

Sponsoreret indhold

Hemmelighederne på Nanreath Hall af Alix Rickloff - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Hemmelighederne på Nanreath Hall” // Forfatter(e): Alix Rickloff // Forlag: HarperCollins Nordic // ISBN: 9788771911800 // Serie: – // Udg. dato: 18-05-2017 // Sideantal: 416 // Original titel: “Secrets of Nanreath Hall” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Da sygeplejersken Anna Trenowyth vender tilbage til England midt under 2. verdenskrig, bliver hun sat til at arbejde på militær hospitalet på Nanreath Hall – i det hus, hvor hendes biologiske mor voksede op. Anna lærte aldrig sin mor, Lady Katherine Trenowyth, at kende inden hun døde, og nu ser hun sin chance til, at komme tættere på den familie, hun ikke har nogen relation til. Men jo mere hun lærer om familien og familiens hemmeligheder at kende, jo tættere kommer hun også på sandheden om sig selv. En sandhed om knuste håb, knuste hjerter og tragedier – en fortid som måske er for farlig at afsløre.

Jeg har opdaget en stor underholdningsværdi i historiske romaner, gerne med et touch af kærlighed, familietraditioner og mægtige tider. Hemmelighederne på Nanreath Hall gav mig det, med et touch af nutid indblandet.

I 1940 følger vi Anne Trenowyth, et årti tidligere hendes mor Lady Katherine Trenowyth

Hemmelighederne på Nanreath Hall fortælles skiftevis gennem to verdner. Den ene er Anna Trenowyth, en sygeplejerske der under 2. verdenskrig bliver sendt til sin biologiske mors barndomshjem. Den anden er gennem morens liv, som Lady Katherine Trenowyth, som ikke altid havde et let eller ubekymret liv.

Anna kender ikke sine biologiske forældre, deres liv eller vilkår. Det er et tilfælde, at hun bliver sendt til netop Trenowyth residensen. Der kommer dog også hurtigt en underlig stemning over hendes ankomst. Hun føler sig ikke velkommen, men alligevel lidt nysgerrig om fortidens historier. Det skal dog vise sig, at der er langt mere til netop historien end hun kunne forudse.

Lady Katherine Trenowyth voksede op i sikre og velhavende forhold. Intet gik dog som det skulle, da hun som 20-årig møder Simon Halliday, som kommer til Nanreath Hall med sin læremester, mr. Balázs.

Historisk, levende og absolut velskrevet

Bogens mange sider flyder afsted i et nutidigt og elegant sprog. Historien og tidsalderen i bogen passer rigtig godt, og der er intet forceret i den. “Nutiden” blander sig på bedste vis, og fletter de to historier sammen på kryds og tværs. Fortællingen blev aldrig kedelig eller banal. Faktisk følte jeg mig rigtig godt underholdt, da jeg først kom ordentlig igang med bogen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.