Mine ulykkelige valg og deres udfald af Jenny Stockfleth Simelev - Bogfinkens bogblog

Mine ulykkelige valg og deres udfald af Jenny Stockfleth Simelev

Sponsoreret indlæg

 Mine ulykkelige valg og deres udfald af Jenny Stockfleth Simelev - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: “Mine ulykkelige valg og deres udfald” // Forfatter(e): Jenny Stockfleth Simelev // Forlag: Mellemgaard // ISBN: 9788771904055 // Serie: – // Udg. dato: 22-05-2017 // Sideantal: 120 // Original titel: “-” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Denne bog omhandler en normal familie, som havde brug for hjælp, men i stedet blev udsat for systemets magtmisbrug. Systemet har fire menneskers liv på samvittigheden, blandt andet på grund af læger, som skrev noget om personer, som de ikke har forstand på, og fordi de satte et stempel på disse mennesker, som ikke passer, hvilket har haft store konsekvenser for dem og deres efterkommere.  Der er også børn, der har mister deres far på grund af systemet, hvilket er meget trist. En mor mistede sin søn til plejefamilien på bekostning af deres løgnehistorier, og de vil ikke give slip på en andens mors søn, fordi systemet var 100 % på deres side. Systemet sørger for, at man mister det, man har kær og elsker. Systemet kaster også syge mennesker rundt i systemet, men vil ikke anerkende, at de er syge.

Mine ulykkelige valg og deres udfald er en bog med meget på hjerte

Historien tager sit udgangspunkt i en familie, der svigtes grusomt af systemet gang på gang. Læseren sendes gennem tiden med en hovedfortæller, der fortæller om tingenes gang gennem de forskellige scenarier. Det er alt fra behandling af sygdom til økonomi og misbrug, læseren præsenteres på. Alle scenarier hvor systemet på den ene eller anden måde er, eller burde være involveret – og hver gang ikke lever op til forventningerne om hjælp.

Mine ulykkelige valg og deres udfald er en svær bog at anmelde

På den ene side, er jeg klart fortaler for at det her er områder der må og skal belyses. Jeg er ikke i tvivl om at systemet fejler på nogle områder. Nogle mennesker får ikke den hjælp de bør. Langtfra. Det bør og skal belyses, så det ikke får lov at foregå i det skjulte. Så på den side, er jeg klart fan af bogen trods den skrækkelige historie. Når min rating lander på 3/5 har det dog flere årsager. Måske er det endda lidt gavmildt, når jeg nævner hvad mine forbehold er.

Jeg synes, bogen er enormt svær at anbefale. Emnet er alvorligt og vigtigt. Men på den anden side, mangler den i mine øjne bare så meget gennemarbejdning – og det er virkelig, virkelig ærgerligt. Fortællerstilen tangerer barnligt i sproget til tider, scenarierne overfladiske og slet ikke dybe nok til rigtigt at komme under huden på mig. Jeg mangler detaljer og dybde. Og så mangler jeg virkelig en hård redaktør der sorterer stavefejl, formuleringsfjummer og andre redaktionelle torne ud af en sådan bog. Jeg gentager mig selv; det er virkelig ærgerligt for bogens ellers så alvorlige og vigtige emne.

Så tommelfinger op for en barsk historie i Mine ulykkelige valg og deres udfald, men tommelfinger ned for præsentation og gennemarbejdning.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.