Fordele og ulemper ved at huske af Val Emmich - Bogfinkens bogblog

Fordele og ulemper ved at huske af Val Emmich

Sponsoreret indlæg

Fordele og ulemper ved at huske af Val Emmich - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Fordele og ulemper ved at huske” // Forfatter(e): Val Emmich // Forlag: Politikens forlag // ISBN: 9788740032567 // Serie: – // Udg. dato: 30-08-2017 // Sideantal: 368 // Original titel: “The reminders” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Hvad sker der, når en pige, der aldrig glemmer, bliver venner med en mand, der desperat forsøger at mindes?

Gavin Winters har mistet sit livs kærlighed, partneren Sydney. Hans liv står i ruiner, og Gavin flygter fra LA til New Jersey for at holde ferie hos en gammel vens familie. Her møder han Joan.

Joan er familiens tiårige datter. Hun har en et hundrede procent fotografisk hukommelse og kan oprulle enhver hændelse med filmisk nøjagtighed. Joan har aldrig mødt Gavin, men hun kendte Sydney, og i hendes ufattelige hjerne venter beviset – en håndfuld helt klare minder.
Gavin slår en handel af med Joan; hvis Joan deler sine minder om Sydney med ham, vil han til gengæld forsøge at hjælpe hende med at vinde en lokal sangkonkurrence, som hun er overbevist om vil forvandle hende fra Pigen der huskede alting til Hende ingen kunne glemme. Men Joans uventede afsløringer tvinger ham til at stille spørgsmålstegn ved både fortiden med Sydney og sin egen umiddelbare fremtid.

Fordele og ulemper ved at huske var en anderledes læseoplevelse, end jeg troede

Fordele og ulemper ved at huske møder vi den 10årige Joan. Hun slog hovedet som ganske lille, og siden da har hun husket alt. Uanset hvad du spørger hende om efter den dato, kan hun huske. Hvad du havde på af tøj, da du besøgte familien for flere år siden. Hvad hendes mor præcis sagde hele dagen igår. Hvad hun fik af spise sidste år på denne dato. Lige gyldigt hvad. Men hun er træt af at være hende, der kan huske alt. Hun vil selv huskes. Derfor vil hun gerne vinde en lokal sangkonkurrence med en selvskrevet sang.

Vi møder også Gavin. Han har en fortid i et band sammen med Joans far. Derfor har han forstand på musik og kan måske hjælpe Joan. Men Gavin står i sit livs krise da hans mand, Sydney er død. Joan har mødt Sydney flere gange, og er derfor i besiddelse af adskillige minder om ham. Joan og Gavin indgår derfor en aftale – Joan deler sine minder mod at Gavin hjælper med sangen. Men det skal vise sig at ikke alle minder leder i den retning Gavin troede.

Jeg var ikke sikker på hvad Fordele og ulemper ved at huske ville byde på

Og alligevel blev jeg overrasket.. Forsiden røbede intet og bagsideteksten både fangede mig, og fangede mig ikke. Så det var mest med nysgerrighed i sindet, jeg åbnede bogen. Jeg blev langsomt overrasket af en velskrevet historie, en fortælling der hele tiden udviklede sig, og skønne personer. Fortællingen var ikke som alle andre. Den var overraskende, nytænkende og kreativ. Samtidig var den lige dele rørende og dyb. Den indeholdt mere end blot en banal historie om en 10årig, der gerne ville være berømt og en mand i sorg.

Fortællingen er virkelig velskrevet og rørende – den kan klart anbefales.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.