Er du okay, Nanna? af Anika Eibe - Bogfinkens bogblog

Er du okay, Nanna? af Anika Eibe

Sponsoreret indlæg

Er du okay, Nanna? af Anika Eibe - Bogfinkens bogblog

[ Anmeldereksemplar fra forlaget ]

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: “Er du okay, Nanna?” // Forfatter(e): Anika Eibe // Forlag: Tellerup // ISBN: 9788758828916 // Serie: Er du okay? #4 // Udg. dato: 10-11-2017 // Sideantal: 215 // Original titel: “-” // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Jeg er usynlig. Ingen lægger mærke til mig mere.Før blev jeg kaldt Yverhøj og Hængepat. Nu bliver jeg ikke engang set længere.Ingen ser mig.Ikke andre end Leon.

Nanna er ensom. Efter Marie har fundet Daniel, er det som om der ikke er plads til Nanna længere. Men så kommer Leon. Sjove, søde Leon der virkelig er forelsket i hende. Det har ingen nogensinde været før. Men noget ved Leon er ikke helt som det skal være, og det gør Nanna bange … 

Er du okay, Nanna? handlede selvfølgelig om Nanna, men også en stor del om Leon

Nanna er overvægtig og har store bryster – det har gjort, at hun er blevet mobbet. Nu har det ændret sig, så i stedet for at blive kaldt grimme navne, bliver hun mere eller mindre ignoreret. Det gør ondt, især fordi hendes bedste veninde, Marie, har fået en kæreste. Derfor har hun ikke så meget tid til Nanna længere, så hun føler sig alene. Så kommer Leon. Han er forelsket i Nanna, og han er da også sød nok. Men der er noget ved Leon, der ikke er helt ok. Faktisk slet ikke ok.

Jeg debatterede med mig selv om bogen skulle have 3 eller 4 hjerter…

Jeg tror, jeg havde en forventning om noget andet, da jeg begyndte at læse bogen. Jeg læste Nanna som en sød, overvægtig pige, der blev mobbet på grund af det. I mit hjerte, ønskede jeg lidt en bog, der satte fokus på netop denne mobning – nok fordi det er noget, jeg kan relatere 100 % til. Det var ikke helt det, jeg fik og det forvirrede mig nok lidt. I stedet fik jeg en anden “god” historie, men min skuffelse over forventningen, overskyggede det nok lidt til en start. Jeg måtte derfor lige summe over bogen noget tid, før jeg besluttede mig.

At Er du okay, Nanna? så ender på 4/5 er historien i den. Nanna som person er skøn at lære at kende. Hun er endnu en af dem, jeg får lyst til at kramme og være venner med. Hendes forhold til Leon gav mig myrekryb. Han er så vanvittig træls og ond i sulet, at jeg havde lyst til at række ind i bogen og forsvare Nanna. Historien om dem, den psykiske vold og følgevirkningerne heraf er en voksen fortælling fortalt med unge øjne, så mange vil kunne forstå og omsætte den. Den lægger ikke skjul på hvor forkert, det der foregår er, men forklarer også hvorfor, det kan være svært at se.

Jeg er stor fan af måden, Anika Eibe får fortalt om unges problemer så både yngre og ældre kan relatere og føle med det, der foregår. Jeg synes, Er du okay-serien er vigtige bøger, for de sætter et vigtigt fokus på nogle reelle problemer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.