Uden dig af Pernilla Alm - Bogfinkens bogblog

Uden dig af Pernilla Alm

Sponsoreret indlæg

Uden dig af Pernilla Alm - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: Uden dig // Forfatter(e):  Pernilla Alm // Forlag:  Hoi Forlag // ISBN: 9788793618053 // Serie: – // Udg. dato: 21-08-2017 // Sideantal: 300 // Original titel: Utan dig // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Hvad sker der, når livet fører os på afveje, og tilværelsen bliver slået i stykker fra det ene øjeblik til det andet? En skøn lejlighed midt i Stockholm. Planer om bryllup og børn. Livet ligger åbent foran Mikaela og Thomas, da Thomas kommer ud for en ulykke, og alting bliver anderledes. I det følelsesmæssige kaos efter ulykken flygter Mikaela til et destruktivt liv i Barcelona for at glemme alt det, der er sket. Men virkeligheden indhenter hende endnu engang. Mikaela bliver nødt til at konfrontere sin frygt og stå ved de valg, hun har truffet. Hvis ikke hun selv tager ansvaret for sin lykke, hvem skulle så gøre det?

En bevægende fortælling om livet på godt og ondt. Pernilla Alm giver os et letlæselig fortælling, der vækker eftertanke, selv om den har sine lidt vel meget romantiserede dele.

Livet kører som det skal for Mikaela og Thomas

Indtil det en dag begynder at gå galt. Mikaela aborterer og parret har i den forbindelse lidt svært ved helt at nå hinanden og håndtere sorgen sammen. Da Thomas kort tid efter kommer ud for en ulykke tvinges Mikaela til at tænke over sit liv og det de har sammen. I et følelsesmæssigt kaos bliver hun inviteret til Barcelone på en kort “kom væk fra det hele” ferie med veninderne, men da ferien nærmer sig enden, beslutter hun sig til at blive der for nu. Hun er ikke klar, til at komme hjem og håndtere virkeligheden. I Barcelona er hun en anden, og behøver ikke forholde sig til realiteterne. Men virkeligheden har det med pludselig at indhente folk og Mikaela er ingen undtagelse. Hun er nødt til at stå ved de valg hun har truffet, uanset hvad livet siden byder hende.

Uden dig er som nævnt en bevægende fortælling. Den fortæller om livet på godt og ondt. Det frygtelige kaos der følger en ulykke. Den måde, liv kan vendes op og ned. Og hvor ønskværdigt det måske kan være at flygte fra virkeligheden. Læseren sidder tilbage med en eftertanke og mange følelser. Tanker som; hvad ville jeg selv gøre? For sandheden, bogen forsøger at fortælle, er jo nok at ingen kan vide det på forhånd. Jeg indrømmer dog at jeg synes, der var dele af bogen, som var lige vel romantiserede undervejs, men generelt var det en ok læseoplevelse, der gav en masse at tænke over.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.