5 bøger til den perfekte Valentins Dag - Bogfinkens bogblog

5 bøger til Valentins Dag

Den 14. februar enten elsker eller hader de fleste. Valentins Dag er ovre os. I butikker og overalt bugner det med buketter, hjerter og romantiske gaver til den udkårne. Men ikke alle fejrer dagen. Jeg er single og forventer absolut ingen blomster eller tilsvarende i morgen. Til gengæld har jeg tænkt mig at “fejre” dagen som en rigtig bogorm. Jeg vil nemlig svælge i romantiske fortællinger af mine absolutte favoritter. I dag vil jeg videregive 5 anbefalinger indenfor den romantiske genre til den perfekte boglige Valentins Dag.

5 bøger til den perfekte Valentins Dag - Bogfinkens bogblog

Det er virkelig en prøvelse at begrænse mig til 5 udvalgte bøger, for der er SÅ mange at vælge imellem. Bare se min kategori med anmeldelser af romantiske romaner – 86 !! Suk.. Nå, men nedenunder gør jeg forsøget 😉

Det ender med os af Colleen Hoover

Colleen Hoover er noget nær romancedronningEN pt. Hun skriver så fantastiske kærlighedsfortællinger at man som læser ikke kan gøre andet end at sukke henført og drømme sig væk sammen med fortællingens hovedpersoner. Det ender med os var dog lidt anderledes end mine tidligere læseoplevelser af Colleen Hoover. Emnet var tungere og fortællingen mere personlig. Jeg både grinede, græd og sad med mit romantiske bankende hjerte. Uanset hvad Colleen Hoover skriver, er der garanti for at få sit hjerte knust og lappet mens siderne i bogen vender sig selv.

Jeg kysser hende på panden, og giver hende et løfte. “Det slutter her. Med dig og mig. Det ender med os.”

Mig før dig af Jojo Moyes

Mig før dig er ubetinget den bog, jeg har tudet allermest til nogensinde. Den står fuldstændig klar for mig endnu, også hvorfor den slog så hårdt. Fortællingen rummer en dyb kærlighedshistorie, som man som læser slet ikke forstår dybden af, før man når til det kritiske punkt og tårerne triller af sig selv. Det er ubetinget Jojo Moyes’ bedste bog, men ikke en man blot læser til Valentins Dag for at få en sød og hyggelig kærlighedshistorie. Det ér en kærlighedshistorie, men det er langtfra alt. Den rummer meget mere og slår rigtig hårdt, lige i hjertet.

En flænge i himlen af John Green

Næstefter Jojo Moyes’ perle, er det John Green med En flænge i himlen der fik mig til at tude mest. Jeg fandt bogen tilfældigt, men hvad der åbenbarede sig var en fantastisk kærlighedshistorie mellem to unge mennesker, hver med sine udfordringer. Når man ved, ens liv kommer til at vare kort tid, er det et andet liv end ellers. Det liv, er hvad vi som læser bliver vidne til i fortællingen her. Dyb kærlighed og store følelser mellem to så unge mennesker, men også stor sorg og knuste hjerter.

Papirprinsessen (og resten af “The Royals” serien) af Erin Watt

Denne her er forholdsvis ny, og derfor kender de fleste den også allerede. Erin Watt, eller nærmere Elle Kennedy og Jen Frederick, har med sin serie ‘The Royals’ skabt en kombination af kærlighed, chick-lit, new adult eller slet og ret bare følelser, kaos og drama. Det skal dog tages på den allermest positive måde, for det holder 100% selv om der er meget af det. Hele serien er perfekt til at binge-læse på en kold Valentins Dag mens man drømmer sig væk til penge, magt og begær.

“Så du vil gerne have, at jeg siger det?” hvisker han. “Fint, så siger jeg det. Jeg vil have dig. Jeg vil fucking have dig.”

Stolthed og fordom af Jane Austen

Kærlighedshistorien over dem alle. Elizabeth Bennet og Mr. Darcy. Den kløgtige kvinde, der ikke lader sig tryne af en arrogant mand, tværtimod. Han, der misforstås så groft og fatter større og større interesse for hende. Fortidens snobberi, fordomme og sladder. Men historien hvor kærligheden alligevel sejrer.
Jane Austen er en oplevelse i sig selv og et forfatterskab jeg er meget imponeret af. Fortællinger med moraler, følelser og fængslende indhold.

“Forgæves har jeg kæmpet. Det går ikke. Mine følelser lader sig ikke undertrykke. De må give mig lov til at fortælle Dem, hvor lidenskabeligt jeg beundrer og elsker Dem.”

…. og så kunne jeg selvfølgelig ikke holde mig til 5, for der var én mere der absolut skulle med:

Måske en dag af Colleen Hoover

Jeg har allerede talt om Colleen Hoover, men… Måske en dag har jeg beskrevet som noget nær den bedste kærlighedshistorie, jeg nogensinde havde læst. Og det var ikke uden grund. Jeg ved ikke hvordan Colleen Hoover gjorde det, men hun skabte en fortælling der rev mit hjerte ud, gav det nogle tæsk og satte det på plads igen med tape og plaster.
Det er fortællingen om Ridge og Sydney. Om to mennesker, der ikke burde være sammen men hvor tilfældet eller måske skæbnen alligevel tager affære. Læs den, og lyt til soundtracket – prøv selv, om du kan det, uden at falde fuldstændig for historien.

“Jeg er overbevist om, at man i løbet af livet kan møde et menneske, hvis sjæl er fuldstændig forenelig med ens egen.”

 

Hvad skal du læse til Valentins Dag? Eller skal du fejre den på en helt anden måde?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.