Naturens små mirakler af Dan Schiødt - Bogfinkens bogblog

Naturens små mirakler af Dan Schiødt

Sponsoreret indlæg

Naturens små mirakler af Dan Schiødt - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forfatteren

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: Naturens små mirakler // Forfatter(e):  Dan Schiødt // Forlag:  Saxo Publish // ISBN: 9788740401288 // Serie: – // Udg. dato: 26-11-2016 // Sideantal: 158 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Dan Schiødts digtsamling udgøres af en samling smukke og meget poetiske digte, der handler om livet, hverdagen, forholdet til familien, de nære ting og det omgivende samfund. Digtene er forfatterens personlige oplevelse af både alle de smukke ting i livet, men også med referencer til ting som sygdom, at miste en af sine kære, frygten for fremtiden og uroen ved et samfund, der udvikler sig mere og mere radikalt. 

Generelt er jeg ikke den store digtlæser. Derfor er det også altid et sats at samle en digtsamling op. Også denne gang.

Naturens små mirakler er en samling af alt fra livet til sygdom og sorg

For at jeg, mod forventning, skal finde en digtsamling særlig, skal sproget ramme mig. Det skal fange, ramme og rører mig. det gjorde Naturens små mirakler desværre ikke helt. Dan Schiødt har uden tvivl lagt megen omtanke i sin udgivelse. Der er nedfældet mange tanker og overvejelser heri. Som læser får jeg følelsen af, at tankerne har været vigtigere end hvordan de er udtrykt. Sproget er i store dele af bogen “blot” hverdagssprog. Jeg ved ikke, om det er mig, der forventer for meget. Jeg forventer nok et sprog, der bringer poesien og billederne frem for mig. Noget, der giver mig noget andet end en almindelig bog ville gøre.

“Sorgen hvisker og rasler med sine knogler i efterårets blade.

Åh al denne sorg, der sladrer mellem blade, der faldt i går, som vrider sig trodsigt og dog smertefuldt og sært retningsløst.”

Indimellem lykkedes det dog forfatteren at fange min interesse. Alligevel sad jeg tilbage med en om, men lidt tam fornemmelse. Digtsamlingen var meget hurtigt læst og det var en ok oplevelse, men heller ikke meget mere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.