9. november af Colleen Hoover - Bogfinkens bogblog

9. november af Colleen Hoover

Sponsoreret indlæg

 9. november af Colleen Hoover - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: 9. november // Forfatter(e):  Colleen Hoover // Forlag:  Lovebooks // ISBN: 9788711568484 // Serie: – // Udg. dato: 09-11-2017 // Sideantal: 350 // Original titel: November 9 // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Aftenen inden hun flytter fra Los Angeles til New York, møder 18-årige Fallon den jævnaldrende Ben, som drømmer om at blive forfatter. De forelsker sig ved første blik og tilbringer timerne inden flyrejsen sammen. Men hvordan kan lykken vare ved, når de om lidt befinder sig i hver deres ende af landet?
I stedet for at indlede et langdistanceforhold med alle dets kompromiser og afsavn beslutter de sig for at mødes på samme dag i november i løbet af de næste fem år – uden at have nogen kontakt resten af året.

Jeg tror ikke, jeg på noget tidspunkt har givet en roman af Colleen Hoover mindre end 5 hjerter. Den stime fortsætter hun i 9. november. Og det gør hun, fordi den simpelthen er formidabel. Rørende, hjerteknusende og bare formidabel.

To, der kun mødes én gang om året – 9. november

En aften hvor Fallon er ude og spise med sin far, mødes hun og Ben. Han overhører en del af Fallon og farens samtale hvor bølgerne går højt. Som den gode fyr han er,  bryder han ind og spiller kæreste selv om de aldrig har mødtes. Der er omgående gnister mellem de to, men for det første kender de overhovedet ikke hinanden, og for det andet skal Fallon flytte til New York dagen efter. Hun er ikke interesseret i at binde sig. Hun mener nemlig ikke at man bør gøre det, før man er 23 år gammel. Efter at have haft et døgn sammen, beslutter de sig for at mødes én gang om året de næste 5 år. Er de stadig interesseret til den tid, kan de indlede et forhold. De blokerer hinanden på sociale medier og udveksler ikke numre eller andet. Kort sagt, har de ingen mulighed for at snakke, ses eller på anden måde komme i kontakt med hinanden. Kun deres møde på den nævnte dato binder dem sammen.

Det går også fint til at starte med. Men indimellem byder livet på nogle udfordringer, der også har indvirkning på deres årlige møde og hvordan tingene udvikler sig. Undervejs har de begge lektier for. Fallon skal date, Ben skal skrive på en bog.

“Om parret finder sammen i slutningen af en bog, er ikke det, der bestemmer, om bogen har en lykkelig slutning eller ej. Så længe de begge to ender med at være lykkelige, er det ret lige meget, om de ender med at være lykkelige sammen.”

 9. november af Colleen Hoover - Bogfinkens bogblog

Colleen Hoover kan ét eller andet

9. november er den slags bøger, som for mig er “feel-good” men samtidig kan give mig tårer i øjnene og hjertekrampe. Den er nemlig ikke bare rosenrød og romantisk. Den stikker dybere end det, og knuser mit hjerte, for at samle det igen. Det er ikke en bog, jeg lærer af, men jeg har det godt mens jeg læser den. Siderne sluger sig selv, og inden man ved af det, rammer man sidste side. Og så ønsker man at starte forfra. 9. november udviklede sig ikke kun som jeg forventede. Den havde flere twists undervejs, som jeg ikke så komme. Det kendetegner en god roman, og det kendetegner Colleen Hoover. Hun kan ét eller andet, som rammer lige ned i mit romantiske hjerte. Denne ikke undtaget.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.