Stadig mig af Jojo Moyes - Bogfinkens bogblog

Stadig mig af Jojo Moyes

Stadig mig af Jojo Moyes - Bogfinkens bogblog

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: Stadig mig // Forfatter(e):  Jojo Moyes // Forlag:  Cicero // ISBN: 9788763853521 // Serie: Me Before You #3 // Udg. dato: 23-01-2018 // Sideantal: 468 // Original titel: Still me // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

I Stadig mig få vi et dejligt gensyn med Louisa Clark, som nu brændende ønsker at opfylde Wills ønske om at leve eventyrlystent. Louisa begiver sig derfor up på en rejse, hvor hun flytter til famøse New York. Louisa Clark lander i New York, parat til at kaste sig ud i sit nye liv. Samtidig er hun overbevist om, at hun vil være i stand til at opretholde gnisten i sit forhold til kæresten, Sam, som bliver boende i England. I New York får Louisa nye arbejdsgivere, i form af det yderst velhavende Gopnik-par. Louise bliver her præsenteret for en tilværelse, som ligger meget langt fra hendes mere beskedne livsstil i England.

Flashback 2 år tilbage i tiden. Det er februar 2016 og en sen nattetime, beslutter jeg mig for at læse Mig før dig. Hvorfor det lige skulle være der, ved jeg ikke, for bogen var udgivet flere år i forvejen. Men læses skulle den altså. En sen nattetime. Det var jo bare en bog… Jeg husker, jeg var blæst omkuld da jeg nåede 2/3 ind i bogen. Jeg kunne ikke slippe den, selv om timerne fløj forbi. Den eneste grund til, det ikke blev lyst udenfor inden jeg lukkede den sidste side skyldtes at det stadig var den mørke årstid. Jeg kunne nemlig ikke lukke bogen før jeg var færdig, selv om jeg snøftede og tudede mig igennem den sidste del af bogen. Den rørte mig dybt, og jeg husker den stadig med stor ømhed.

Jeg var ikke nær så solgt over Efter dig, men stadig underholdt. Derfor gik jeg til Stadig mig med stor ærefrygt og dyb respekt for historien.

Stadig mig af Jojo Moyes - Bogfinkens bogblog

“Lev eventyrlystent Louisa Clark”

Will ønskede for Lou at hun skulle leve eventyrlystent. Det var hans eget største ønske, og det prøver Lou nu at leve efter. Derfor rejser hun til New York for at prøve noget nyt og skabe sig det liv, hun fortjener. Hun skal igen være assistent, men denne gang hos et velhavende par, som på overfladen virker perfekte. Det perfekte har dog med at slå revner, og det gør det også her. Louisa bliver kastet ind i et miljø, meget fjernt fra hvad hun kender. Penge, fester med snobbede kvinder og en facade, der konstant skal holdes oppe. Det nye liv kommer dog ikke kun med skidt – Lou bliver introduceret for et nyt liv og nye mennesker. Hjemme i England sidder Lous trofaste kæreste Sam, med hvem hun har et solidt forhold til. Derfor vil det selvfølgelig også overleve denne tid på langdistance.. Eller vil det? For med et nyt liv og nye mennesker følger også fristelser og livets evige skruebolde.

Stadig mig er ikke bare endnu en kærlighedshistorie

Jeg er faktisk én af de læsere, der ikke kender Jojo Moyes fra andet end denne serie. Eller jo, jeg kender til hende og ved hvad hun ellers har udgivet, men jeg har ikke læst andet af hende. Til gengæld værdsætter jeg hendes måde at skrive på, hendes eminente persongallerier og ikke mindst indlevelsen i bøgerne i denne serie. Selvfølgelig handler Stadig mig om kærlighed – både den mellem Louisa og Sam samt den evigt dybe kærlighed mellem Louisa og Will. Men den er meget mere end det.

Stadig mig er også fortællingen om sjove, skæve Lou, der skal finde sig selv. Hun skal finde ud af, hvem hun selv er og hvad hendes liv skal byde på. Hvor i verden hører hun hjemme, hos hvem og hvorfor? Der er fristelser og udfordringer overalt, så hvordan lærer man at navigere og omsætte alt det, Will lærte hende? Det er også fortællingen om et forhold på langdistance, om at huske at værdsætte det man har og om hvor let det er at glemme. Det er en fortælling der ikke alene underholder – hvilket den gør – men som også lægger sig dybt i hjertet og bevidstheden med sine moraler og dybe følelser.

“Du sagde.. at ingen nogensinde skulle få lov at gøre mig ondt igen. Det sagde du. Da du ko til New York. Jeg ville aldrig et øjeblik have troet, at du ville være den, der sårede mig.”

Stadig mig af Jojo Moyes - Bogfinkens bogblog

Det er her, vi får slutningen på en fantastisk serie

Louisa finder sin vej i livet. Will får lov at hvile i fred. Alt falder på plads, omend der også efterlades løse ender. Jojo Moyes har forfattet en serie, der giver både smil på læben, men som ærligt også får tårerne til at flyde. Jeg har aldrig før stødt på en serie, der fik mig til at græde så meget som denne. Og det på den positive måde. Jeg har lyst til at genlæse serien om og om igen, bare for at få lov at blive i universet med Lou, Will og alle de andre.

Stadig mig af Jojo Moyes - Bogfinkens bogblog

Jeg var så heldig for noget tid siden at vinde de to første bøger samt filmen hos Rosinante & Co. Jeg har endnu ikke set filmen, men jeg er sikker på, den skal ses med en kasse kleenex.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.