De seje superalfer af Josefine Guldahl - Bogfinkens bogblog

De seje superalfer af Josefine Guldahl

Sponsoreret indlæg

 De seje superalfer af Josefine Guldahl - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: De seje superalfer // Forfatter(e):  Josefine Guldahl // Forlag:  Mellemgaard // ISBN: 9788771903508 // Serie: – // Udg. dato: 23-04-2017 // Sideantal: 70 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Alfedalen ligger under et kæmpe egetræ, dybt nede ved skovbunden, med grønne efeu og smukke blomster i varme farver. Gule følfod, lilla martsvioler, blå, gule og hvide anemoner, vorterod, ko­driver og guldstjerner. Alfedalen er et rigtig rart sted at være. Alle alferne hilser altid på hinanden og smiler og er glade. De hjælper hinanden og er der altid for hinanden. Der er altid liv og glæde i alfedalen. Alferne sørger altid for at være glade, og hvis noget driller, eller der er noget i vejen, så prøver de altid hurtigst muligt at løse problemet, så de igen er glade. Alle de små alfebørn går i skole. Det er en god skole, og alfebørnene er ved at lære en masse i skolen, og de lærer også, hvordan de skal opføre sig. Alferne er rigtige alfer. Nogle tykke, nogle tynde, nogle har en topmave. Store blå eller brune mandeløjne lyser fra de kærligste små ansigter.

En alfedal fyldt med søde, små glade alfer, der tager sig godt af hinanden

De seje superalfer dumper vi ned i et univers af søde alfer, der er glade og søde ved hinanden. Alfebørnene går i skole hvor de lærer både faglig lærdom og generel opdragelse. Uanset om alferne er store eller små er de søde ved hinanden, opfører sig ordentligt og lever i fred og fordragelighed.

“Alfen har så mange tanker i sit hoved, at det næsten bliver for meget, og en lille bitte tåre danner sig og bevæger sig lige så lydløst ned ad alfens kind og triller videre ned på den lille have og danner en dråbe.
En lille tåre fra alfens kind er nu blevet til en lille dråbe så smuk.”

De seje superalfer af Josefine Guldahl - Bogfinkens bogblog

De seje superalfer egner sig godt til højtlæsning

Bogen består af flere forskellige fortællinger om alferne og er letlæselig. Den er hurtigt læst, men egner sig nok mest til højtlæsning eller til at læse lidt af gangen. Selve bogen er ud fra et voksent synspunkt ikke den mest spændende eller fantastisk formidlet. Men til et barn i målgruppen der eksempelvis får den læst højt, alt efter hvad der optager barnet, eller selv læser et kapitel i ny og næ vil jeg mene, den fungerer fint. Fortællingen indeholder flere gode moraler. Venskab, kærlighed, alle er lige mv. Derfor vil den også være fin til at håndtere nogle af børns tanker, men indimellem bliver sproget lidt for “voksent” hvorfor højtlæsning med forklaring nok vil være absolut mest optimalt.

Bogen er krydret med søde illustrationer, som jeg nød meget undervejs.
Korrekturmæssigt kunne jeg godt have ønsket et lidt større fokus, men fortællingen var forståelig og letlæselig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.