At se lyset af Jay Asher - Bogfinkens bogblog

At se lyset af Jay Asher

Sponsoreret indlæg

 At se lyset af Jay Asher - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: At se lyset // Forfatter(e):  Jay Asher // Forlag:  Politikens Forlag // ISBN: 9788740036817 // Serie: – // Udg. dato: 09-11-2017 // Sideantal: 272 // Original titel: What Light // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Sierras familie driver en juletræsplantage i Oregon – et meget landligt miljø at vokse op i, men hvert år pakker familien deres træer og drager til Californien for at sælge årets produktion. Sierras liv er på den måde delt i to; hun lever et liv i Oregon og et helt andet i Californien – problemet er blot, at når hun er det ene sted, savner hun det andet. Lige ind til i år, hvor Sierra møder Caleb, og livet i Californien med ét overskygger hendes tilværelse i Oregon.
Rygterne siger dog, at Caleb ikke umiddelbart er nogen drømmefyr. Han har for år tilbage begået en stor fejl,

Jeg læste At se lyset lige op til juletid, og ud over at bogen indeholder en del juletræer, egner den sig bare fortrinligt til det formål. Den emmer, helt uden noget, af julehygge. Det er meget anbefalelsesværdigt at læse den op til jul for at komme rigtigt i stemning til højtiden.

Sierra er vant til at dele sit liv i to. Men en dag møder hun Caleb..

Og så bliver det ikke længere helt så let at dele sit liv og tilværelse i to.

Sierra er vant til at den ene del af året lever hun i Oregon blandt veninder og det andet i Californien hvor familien sælger årets juletræer. Det har hun gjort hele sit liv og ved hvad der kommer. Men i år møder hun Caleb mens hun er i Californien. Han er interessant og selv om han har sine hemmeligheder, overskygger han hendes savn til at komme “hjem”. Men Caleb har gjort nogle ting i sin fortid som gør, at han ikke er nogen acceptabel drømmefyr. Og Sierra skal jo alligevel tilbage til Oregon når salgssæsonen er overstået, og skal derfor slet ikke fjolle rundt med nogen fyr.
Men nogle gange vil hjertet det anderledes…

“Hans stemme er blid. ‘Et lille væsen, vi også venter på skal komme mod syd hver vinter.'”

At se lyset af Jay Asher - Bogfinkens bogblog

At se lyset emmer af kærlighed og julehygge

Jeg glædede mig på forhånd til at læse fortællingen, men jeg blev alligevel blæst bagover af hvor solid og hyggelig, den var. Allerede fra første side blev jeg draget ind i en stemning så hyggelig at jeg ikke kunne andet end nyde den. Jeg var henført til duften af grantræer og varm chokolade og synet af lyskæder der funkler. Det sammen med ungdommelige kærlighedsfølelser, hjertekvaler og gode gerninger. Det var en fortælling, der var oplagt at læse i forbindelse med juletiden og som jeg overvejer at gøre til en tradition fremadrettet. Historien var sød, letlæst og ikke mindst en skøn læseoplevelse.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.