Kastanjemanden af Søren Sveistrup - Bogfinkens bogblog

Kastanjemanden af Søren Sveistrup

Sponsoreret indlæg

Kastanjemanden af Søren Sveistrup - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: Kastanjemanden // Forfatter(e):  Søren Sveistrup // Forlag:  Politikens Forlag // ISBN: 9788740024494 // Serie: – // Udg. dato: 06-06-2018 // Sideantal: 528 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

I en forstad til København finder man en tidlig morgen liget af en ung kvinde. Hendes krop er blevet efterladt på en legeplads, hendes ene hånd er skåret af og over hende dingler en lille mand lavet af kastanjer.

Den unge efterforsker Naia Thulin bliver sat på sagen sammen med sin erfarne og livstrætte kollega, Mark Hess, der netop er vendt hjem fra Europols hovedkvarter i Holland. Sammen opdager makkerparret snart, at kastanjemanden bærer uventede spor fra en lille pige – socialministerens datter, der forsvandt og blev erklæret død et år tidligere.

Da flere lig og flere kastanjemænd med spor fra pigen dukker op, står det hurtigt de to efterforskere klart, at sagen om ministerens datter, de myrdede kvinder og morderen, der er på fri fod, må være tæt forbundne…

Kastanjemanden er morderen bag en række brutale mord

Liget af en ung kvinde findes. Hun mangler den ene hånd. Men hvad der skal få stor betydning, er den lille kastanjemand. Den der hænger og dingler ved hendes døde krop. Snart er politiet på sagen anført af den unge efterforsker Naia Thulin. Sammen med hendes øvrige afdeling skal mordet opklares. Det skal dog vise sig at være en svær sag, især da socialministerens forsvundne datter på mystisk vis blandes ind i sagen. Flere lig og flere kastanjemænd følger i kølvandet på politiets efterforskning.

Kastanjemanden af Søren Sveistrup - Bogfinkens bogblog

Det er et stykke tid siden, jeg sidst har læst en virkelig god krimi..

Men denne slår dem alle med flere længder. Kastanjemanden er ikke voldsomt blodig eller gruopvækkende på den klare måde. Den kryber ind over én mens man læser. Pludselig finder man sig selv i situationen hvor man lægger bogen fra sig og overvejer hvorvidt man har låst døren. Jeg måtte flere gange lægge bogen et øjeblik når de fandt en kastanjemand. Simpelthen fordi uhyggen krøb lidt for tæt om mig. Måden, historien er fortalt på virker egentlig meget normal, men på én eller anden måde gør den bare større indtryk end ellers. Jeg vidste jo godt når der skete et mord, at der så ville være en kastanjefigur. Men selve virkningen af det overraskede mig alligevel.

Kastanjemanden er virkelig en pageturner. Den er uhyggelig på lige netop den måde, som en fantastisk krimi skal være. Den frembringer kuldegysninger og gys i rigelige mængder… og jeg vil aldrig se på samme måde på kastanjer igen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.