Veganske retter - Superfoods 24/7 af Jessica Nadel - Bogfinkens bogblog

Veganske retter – Superfoods 24/7 af Jessica Nadel

Sponsoreret indlæg

Veganske retter - Superfoods 24/7 af Jessica Nadel - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: Veganske retter – Superfoods 24/7 // Forfatter(e):  Jessica Nadel // Forlag:  Billesø & Baltzer // ISBN: 9788778424488 // Serie: // Udg. dato: 11-06-2018 // Sideantal: 176 // Original titel: – // Læst -på: Dansk

Bogfinken bogblog

Blogger og madforfatter Jessica Nadels bringer her over 100 opskrifter på alt fra energirige pandekager, on-the-go smoothies, varmende supper til sunde snacks.
Alle opskrifterne er veganske (helt fri for animalske produkter) og sprængfyldte med nærings-stoffer, der menes at have en berigende indvirkning på helbredet og immunforsvaret og som sam-tidig giver et ekstra energiløft.

Jeg er hverken vegetar eller veganer, men modtog denne bog til anmeldelse alligevel fordi jeg var nysgerrig. Min nysgerrighed blev mødt og dækket, og lækre billeder øgede klart appetitten.

Veganske retter - Superfoods 24/7 af Jessica Nadel - Bogfinkens bogblog

Opskriftsbog på veganske retter og viden i ét

Forfatteren til Veganske retter – superfoods 24/7, Jessica Nadel er blogger og kendt som “Cupcakes and kale”. Hun har tidligere udgivet kogebogen “Grønt 24/7”, men jeg kendte hende ikke før jeg modtog denne bog. Jeg er som nævnt ikke selv veganer, men jeg var nysgerrig på om bogen kunne give noget til min daglige madlavning. Det kunne den bestemt.

Bogen starter ud med en gennemgang af hvad superfoods egentlig er. Dertil får læseren nogle grundlæggende teknikker og eksempler på madplaner. Der er fyldt af fakta og informationer i begyndelsen, så læseren får en forståelse af hvad det hele handler om. Jeg vidste ikke meget på forhånd, så det var klart en fordel for mig som læser.

Derefter bugner det af opskrifter. Både til morgenmad, aftensmad, mad på farten m.fl. De er allesammen udførligt skrevet både hvad angår ingredienser, fremgangsmåde, forbrugt tid og indhold med alt fra kalorier til vitaminer. Derudover er alle opskrifter flankeret af lækre, indbydende billeder. De kan give enhver appetit og få mundvandet til at løbe lidt.

Min eneste kritik, som egentlig ikke er en kritik, men som er en ulempe for mig, er at der i mange af opskrifterne indgår ting, der ikke findes i et standard ikke-vegansk køkken. Eksempelvis hoisin sauce, tahini, flydende aminosyrer, azukibønner, riseddike mm. Jeg har ikke haft lejlighed til at afprøve opskrifterne. Der var for meget der skulle indkøbes til de forskellige opskrifter, men for én der allerede lever den veganske livsstil eller som gerne fylder køkkenet med nye ting, må det være en fantastisk interessant kogebog.

Veganske retter - Superfoods 24/7 af Jessica Nadel - Bogfinkens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.