Ekspeditionen - et år i rummet af Scott Kelly - Bogfinkens bogblog

Ekspeditionen – et år i rummet af Scott Kelly

Sponsoreret indlæg

Ekspeditionen - et år i rummet af Scott Kelly - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 3 ud af 5

Titel: Ekspeditionen – et år i rummet // Forfatter(e):  Scott Kelly // Forlag:  Don Max // ISBN: 9788740044317 // Serie: – // Udg. dato: 24-01-2018 // Sideantal: 392 // Original titel: Endurance // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Scott Kelly tilbragte rekordlange 340 dage på Den Internationale Rumstation ISS og er en af rumfartens absolutte veteraner.
I erindringsbogen Ekspeditionen – et år i rummet fortæller han personligt og indsigtsfuldt om sin utrolige rejse.

Med erindringsbogen tager Scott Kelly læseren med ud til en fjern og for mennesket stadig yderst fjendtlig sfære. Han beretter åbenhjertigt og eftertænksomt om sin utraditionelle vej til astronautkarrieren, om sit livs hurdler og endeligt om sin store ekspedition i det uendelige univers.

Mange drømmer som små om at blive astronaut eller i det hele taget komme ud i rummet. Det har aldrig været min interesse, men er alligevel utrolig fascinerende.

Med Ekspeditionen – et år i rummet tager Scott Kelly os med i rummet

Vi kommer hele vejen omkring Scott Kelly og hans utrolige rejse. Vi hører om hans barndom med en alkoholiseret politibetjent som far og hvordan det farver hans barndom. Vi hører om hans liv og tid i skolen, som ikke interesserede ham synderligt. Vi lærer ham at kende fra han var en ligeglad skoledreng til en utrolig målrettet og viljestærk mand. Vi er også med fra dag et på hans tid på Rumstationen og hører i detaljer om tilværelsen i rummet, som var hans livs opdagelsesrejse.

Bogen er delt ind i dagbogslignende kapitler, flankeret af billeder undervejs. Især billederne gav den et mere personligt og virkeligt præg. For mig at se, er bogen lige rigelig lang. Den er meget detaljeret og indeholder rigtig meget lige fra barndom til rumstationen. Jeg var ikke så fanget undervejs som jeg håbede, men i passager oplevede jeg den som fascinerende og detaljerig.

Absolut interessant læsning, måske specielt hvis man interesserer sig for rummet og astronauter.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.