Kunsten ikke at brænde broer af Annette Dollard - Bogfinkens bogblog

Kunsten ikke at brænde broer af Annette Dollard

Sponsoreret indlæg

Kunsten ikke at brænde broer af Annette Dollard - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 2 ud af 5

Titel: Kunsten ikke at brænde broer // Forfatter(e):  Annette Dollard // Forlag:  Books on Demand // ISBN: 9788771884210 // Serie: – // Udg. dato: 14-09-2017 // Sideantal: 132 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Er du træt af at møde sure miner, bare fordi du er lidt forsinket? Har du svært ved at lande det perfekte job, selv om du bliver kaldt til jobsamtaler? Gruer du for familie arrangementer?Så er der hjælp at hente i denne bog. Ved at anvende “Drejefodsprincippet”, vil du lære hvor megen magt du har over det der sker i dit liv. Du får her redskaberne til at undgå mange velkendte faldgruber, og du lærer hvordan du kan skabe dig det fede liv.

Kunsten af brænde broer er en håndbog i hverdagskommunikation

Selve bogen består af en række korte kapitler, der kommer vidt omkring. Klæd dig efter situationen, sig tak og undskyld, læg telefonen og vær nærværende er blot nogle af emnerne, læseren kommer igennem. Ved hjælp af dagligdags sprog og -situationer ridser forfatteren en række moraler og løftede pegefingre op.

Når den så kun får 2 hjerter er det fordi, jeg krummede tæer undervejs og fandt ikke det “nye” i den, som jeg forventede. Den melder ganske vist klart ud at den givetvis rummer en del, enhver ved i forvejen, men at alle 132 sider skulle være sådan havde jeg ikke forventet. Selvfølgelig er det fint med en genopfriskning af almen høflig optræde, men alligevel.. Det var for meget løftet pegefinger i forhold til noget forfriskende. Og så, var der det med de krummede tæer … Det var citater som dette, der krummede mine tæer:

“Lad os sige at du søger arbejde som rengøringsassistent. I dit cv har du listet en masse positive referencer fra tidligere jobs. Men du kan være ret sikker på, at vedkommende som overvejer at hyre dig, tjekker din offentlige profil, for at se hvem du er. Hvis dit profilbillede består af kysseklar mund og dyb udskæring, kan det være din kommende chef forventer, at du kan bruge hænderne til andet end at gnubbe skriveborde.”

Jeg er enig så langt i at arbejdsgivere tjekker folk ud på de offentlige profiler mv. og at fremtræden naturligvis har betydning. Men stereotyperne, beskrivelserne og situationerne i Kunsten ikke at brænde broer er bare så … Stereotype at den løftede pegefinger bliver … Bedrevidende frem for forfriskende.

Alt i alt ramte bogen nok bare ikke noget i mig desværre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.