Flammetræet af Kim Højgaard Rasmussen - Bogfinkens bogblog

Flammetræet af Kim Højgaard Rasmussen

Sponsoreret indlæg

Flammetræet af Kim Højgaard Rasmussen - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 1 ud af 5

Titel: Flammetræet // Forfatter(e):  Kim Højgaard Rasmussen // Forlag:  Skriveforlaget // ISBN: 9788793525924 // Serie: – // Udg. dato: 18-01-2018 // Sideantal: 319 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Da Frank Grabowski siger ja til et job som direktør for en bilsamlefabrik i Nigeria, er det med nogen skepsis. Den danske forretningsmand har tidligere arbejdet i Vestafrika og ved, der altid venter mange udfordringer i den del af verden. Alligevel kommer det bag på Frank, at der ret hurtigt efter hans ankomst er personer i firmaet og i hans omgangskreds, som kommer ud for farlige og voldelige hændelser. Uden at være sikker på, om det er tilfældigheder eller trusler mod Franks direktørpost, forsøger han at navigere i den betændte situation, som tilspidses yderligere af korruption, svindel, væbnede røverier og bortførelser. Først sent begynder Frank at forstå den større sammenhæng, og et definitivt opgør med hans modstandere er uundgåeligt.

Frank er en almindelig mand, der tager en udfordring, som skal vise sig at være stor

Frank er helt almindelig med en presset økonomi. Det får ham til at takke ja til et job i Nigeria. Han er skeptisk, men kender til området så han er forberedt på de udfordringer, der kan vise sig. Men alligevel overrasker de han alligevel. Korruption er dagligdagen og alt styres af penge. Farlige og voldelige oplevelser, trusler og en meget betændt situation som hvirvler Frank ind i en sammenhæng, der slet ikke kunne forudses.

Forfatteren til Flammetræet har selv boet i Afrika og det skinner tydeligt igennem med interessen og den store viden. Men desværre ramte historien mig bare ikke. Sproget er kludret og ikke særlig letlæseligt, ligesom persongalleriet er ret tyndt. Jeg kom aldrig tæt nok på dem og samtidig, når jeg nærmede mig hovedpersonen irriterede han mig voldsomt.
Uden tvivl rummer romanen momenter af spænding og godt fortalte passager. I det store hele, var det bare ikke en læseoplevelse for mig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.