Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock - Bogfinkens bogblog

Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock

Sponsoreret indlæg

Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra Plusbog

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: Mercedes-snittet // Forfatter(e):  Anne Mette Hancock // Forlag:  Lindhardt og Ringhof // ISBN: 9788711693261 // Serie: – // Udg. dato: 01-06-2018 // Sideantal: 332 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Mercedes-snittet er en psykologisk krimi, omkring synsbedrag og ar i hjertet, som får alle nerverne i kroppen til at krampe. I Mercedes-snittet er en dreng forsvundet fra sin skole. Journalisten Heloise Kaldan tager hen på skolen, hvor hun møder sin ven, den kække efterforsker Erik Schäfer, som står hende meget nær. Lukas dukker ikke op, men det gør hans telefon – som afslører, at Lukas er besat af pareidolia – et fænomen der gør at vi ser ansigter i diverse ting. Særligt et foto af en ladeport, der ligner et ansigt, fanger opmærksomheden. Er det mon her, at Lukas er?

Mercedes-snittet er anden bog i serien om Kaldan og Schäfer. Ligblomsten er den første. Den står på min hylde, men jeg har desværre endnu ikke fået den læst. Denne kan dog fint læses selvstændigt uden at have læst den første.

Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock - Bogfinkens bogblog

En lille dreng forsvinder, og Kaldan og Schäfer sættes på sagen i Mercedes-snittet

Da en lille dreng forsvinder, involveres journalisten Heloise Kaldan samt efterforskeren Erik Schäfer. Kaldan var igang med en artikel om PTSD-ramte soldater, men griber i stedet sagen om Lukas. Det viser sig dog at der er en mulig forbindelse mellem de to ting. Schäfer er den kække efterforsker og sammen danner han og Kaldan et skævt makkerpar. Der bliver brug for Kaldans journalistiske egenskaber, da et virvar af spor trækkes på kryds og tværs. Der mangler ikke spor – tværtimod. Det bliver læserens opgave at holde styr på dem og gætte sig til hvordan handlingen vil udspille sig.

Men uden held. Anne Mette Hancock er nemlig eminent til at stable en handling på benene, som ændrer sig for hvert sekund. Jeg var meget overrasket over, slet ikke at kunne regne handling og plottvist ud før til allersidst. Meget imponeret – og jeg skal helt klart have læst både den første og den efterfølgende af Anne Mette Hancock. Kan du lide en god krimi, så find denne frem fra hylden!

Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock - Bogfinkens bogblog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.