Et lyst sind af Britt Bendixen - Bogfinkens bogblog

Et lyst sind af Britt Bendixen

Sponsoreret indlæg

Et lyst sind af Britt Bendixen - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: Et lyst sind – er ofte en viljessag // Forfatter(e):  Britt Bendixen // Forlag:  Politikens Forlag // ISBN: 9788740038613 // Serie: – // Udg. dato: 26-10-2017 // Sideantal: 328 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Britt Bendixen fortæller her med åbent hjerte, humor og selvironi om sit liv, fra hun fødes i Husum under Anden Verdenskrig og som toårig på et hængende hår overlever meningitis. Det er historien om at vokse op på en danseskole, hvor hun opdrages af to for tiden usædvanligt selvstændige kvinder, moren og mormoren, efter levereglerne ’Hvem som helst kan hvad som helst’ og ’Et lyst sind er en viljesag’. Om at vinde sejre på stribe, charmere sig ind på en balletskole i Cannes og danse for Grace Kelly og Fyrst Rainier. Og det er historien om en lang karriere som danser, danselærer og koreograf inden for tv og musicals – og om de koryfæer, hun møder på sin vej.

Et lyst sind er Britt Bendixens fortælling om sit liv

Jeg er en af dem, der ser “Vild med dans”, og Britt Bendixen er altså herlig. Hun får skyld for mange ting, men hun har livsglæde og meget på hjerte. Bogen her fortælles klart og tydeligt med hendes stemme. Vi er med helt fra begyndelsen til nutiden. Fra Britt fødes i Husum, overlever meningitis, vokser op på en danse skole mv. Det står tydeligt hele vejen igennem, at Britt er opvokset med stærke forbilleder. Den evige leveregel hos dem var at man kunne hvad som helst.

Et lyst sind af Britt Bendixen - Bogfinkens bogblog

“Tager man aldrig på opdagelse ad afkørslerne, oplever man kun det ordinære.”

Bogen fortælles med humor og lune i Britt Bendixens sædvanlige stil. Man sidder tilbage med en følelse af at man kan, hvad man vil. Sådan er Britts livsmotto og har altid været. Bogen kunne historiemæssigt godt være lidt tung til tider. Ligesom den heller ikke var umulig at lægge fra sig, men sådan er det jo som regel med biografier. Den var interessant og absolut læseværdig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.