Transformer af Linda Petersen, Mikkel Frey Damgaard - Bogfinkens bogblog

Transformer af Linda Petersen, Mikkel Frey Damgaard

Sponsoreret indlæg

Transformer af Linda Petersen, Mikkel Frey Damgaard - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 5 ud af 5

Titel: Transformer // Forfatter(e):  Linda Petersen og Mikkel Frey Damgaard // Forlag:  Politikens Forlag // ISBN: 9788740037982 // Serie: – // Udg. dato: 06-09-2018 // Sideantal: 231 // Original titel: – // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Linda P er kendt som dronningen af dansk comedy, men livet bag scenen har langt fra været hverken nemt eller sjovt for den skarptungede komiker, fortæller hun i denne hudløst ærlige og medrivende bog.

Hendes flugt fra en barndom præget af farens druk og svigt baner i første omgang vejen for en karriere på de skrå brædder, men ender i et rasende ridt af sprut, sex og stoffer. Som Linda P selv siger det: “Jeg levede som en mand. Jeg talte som en mand. Jeg scorede som en mand. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for ikke at være kvinde.”

Jeg kendte kun Linda P fra comedy show, men i Transformer skræller hun et par lag af og lukker os ind

Linda P, kvinden med den skarpe tunge. De frække jokes. Den benhårde facade. Hård og utilnærmelig. Lige indtil Transformer. Her trækker hun persiennerne op og lukker os ind. Vi kommer med tilbage til hendes barndom hvor faren drak og familien svigtede. Vi lærer hvorfor Linda blev til den Linda P man kender hende som nu. Sprut, sex, stoffer og et liv i overhalingsbanen. Indtil det en dag går galt.

Jeg blev virkelig imponeret af måden, Transformer er skrevet på. Ikke mindst imponeret af hvor langt ind, Linda P lukker os. Jeg kendte hende som nævnt kun fra tv, comedy. Her fik jeg lov at lære hende at kende. Hun har virkelig sænket paraderne og lukket læseren ind. Hendes historie er hudløst ærlig og på samme tid både interessant og skræmmende. Skræmmende fordi det ikke har været en dans på roser. Jeg er dybt imponeret af, hvor hun er kommet til i sit liv på trods af alle odds. Virkelig interessant og inspirerende historie fra en herlig person.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.