Omgivet af psykopater af Thomas Erikson - Bogfinkens bogblog

Omgivet af psykopater af Thomas Erikson

Sponsoreret indlæg

Omgivet af psykopater af Thomas Erikson - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: Omgivet af psykopater // Forfatter(e):  Thomas Erikson // Forlag:  Politikens Forlag // ISBN: 9788740049909 // Serie: – // Udg. dato: 05-02-2018 // Sideantal: 272 // Original titel: Omgiven av psykopater // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Psykopater eller mennesker med psykopatiske træk findes overalt. Det er tit charmerende og tiltrækkende personer, der kan overbevise hvem som helst om hvad som helst, men deres adfærd er ekstremt manipulerende, og de er altid på jagt efter muligheder for at udnytte andre mennesker.

Thomas Erikson afslører deres metoder og forklarer den psykologiske model DISC, der viser om din personlighedstype er rød, gul, grøn eller blå. Ved at øge din bevidsthed om, hvordan du selv fungerer, kan du gennemskue og modstå selv avanceret manipulation. Du får redskaber til at opdage faren i tide – og viden om, hvordan netop din personlighedstype kan blive udnyttet af mennesker med en skjult dagsorden.

Omgivet af psykopater er en interessant gennemgang og selvhjælpsbog

Thomas Erikson kommer med stor baggrundsviden og tager os igennem flere forskellige former for psykopater og psykopatiske træk. Som han nævner i bogen, så kender alle mindst én, der enten passer på trækkene eller som har direkte psykopatiske træk. Det er skræmmende, men sandt.
Ved hjælp af den psykologiske model DISC tages læseren med igennem farverne rød, gul, grøn og blå. Hvis man kender til Discovery Insights profil, som bruges af flere virksomheder, så kender man til farverne og deres betydning.

Rød som værende den dominerende, ledertypen, den der gerne vil have resultater og have dem nu. Den gule, lidt mere flyvske. Den der springer lidt rundt omkring, men som er glad. Virkelig munter. Grøn værende den empatiske, rolige og stabile person. Blå som den detaljeorienterede, to-do-liste-personen, den der sørger for at følge til dørs.

Men kan man udlede ud af en sådan personlighedsprofil og -træk, hvem der er psykopat? Måske, måske ikke. Det er noget af det, Thomas Erikson tager læseren med igennem.

For mig (i øvrigt primært grøn, med lidt blå) som selv har mødt en psykopat, var bogen særdeles interessant. Den lærte mig mere om både mig selv, men også især om hvilke farer, jeg skal være opmærksom på. Jeg lærte om hvordan en psykopat kan bruge mine træk imod mig, og hvordan jeg selv kan lære at bruge dem. Som interessant fagbog og til dels selvhjælpsbog synes jeg, Omgivet af psykopater var ekstremt interessant og meget brugbar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.