En hustrus hævn af Sara Paborn - Bogfinkens bogblog

En hustrus hævn af Sara Paborn

Sponsoreret indlæg

En hustrus hævn af Sara Paborn - Bogfinkens bogblog

Anmeldereksemplar fra forlaget

Bogfinken bogblog - 4 ud af 5

Titel: En hustrus hævn // Forfatter(e):  Sara Paborn // Forlag: Modtryk // ISBN: 9788770070676 // Serie: – // Udg. dato: 25-09-2018 // Sideantal: 209 // Original titel: Blybröllop // Læst på: Dansk

Bogfinken bogblog

Irene Husvig er bibliotekar og har i 39 år været gift med kabelmontøren Horst. Hun er kørt træt i hans brovtende facon og konstante spydigheder. Ved et tilfælde finder hun en kasse med blylodder i kælderen, og pludselig står alting klart: Hun vil af med sin mand. Irene begynder med stor entusiasme og opfindsomhed sin rejse fra grå mus til amatørkemiker med dødelig viden om toksiner.

En hustrus hævn rummer humor, sandheder og en eminent skrevet historie

Vi møder Irene Husvig i En hustrus hævn. Hun er en midaldrende, træt bibliotekar. Gennem mange år har hun været gift med Horst, som er kabelmontør. Han er en arrogant, spydig herre og deres ægteskab kører ikke vanvittig godt. Det lægger Horst dog ikke særlig meget mærke til. Irene er træt af det og da han en dag begynder at smide hendes bøger ud af hjemmet, får hun nok. Ved et tilfælde falder hun over nogle blylodder og en plan tager form. Hun lærer alt, hun kan om toksiner fra bly og begynder at eksperimentere med et klart mål.

Jeg frygtede, at En hustrus hævn ville være en kedelig historie om en træt kvinde og en træls mand. Men det Sara Paborn har skrevet, er en historie der rummer store sandheder om hvordan et ægteskab kan udvikle sig, men med stor humor op opfindsomhed. Den er til dels forudsigelig, men alligevel skrevet med så meget humor og indhold i historien, at den er en hyggelig læseoplevelse. Jeg var meget underholdt hele vejen igennem. Jeg vil til hver en tid læse mere af Sara Paborn – også om Irene Husvig og hendes små eksperimenter og dagligdag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.